mandag 8. desember 2014

Omtale: Dark places av Gillian Flynn

Dette er mitt første møte med Gillian Flynn sine bøker. Dark Places er en veldig mørk bok om et massedrap. Libby Day var den eneste som overlevde da broren, Ben Day, bestemte seg for å drepe moren og søstrene hennes. Ben ble satt i fengsel og Libby har levd på de pengene hun har fått fra mennesker som synes synd på henne helt siden den gang. Når boken starter har pengene begynt å forsvinne. Og de forsvinner fort. Det er så lenge siden drapene skjedde at ingen synes noe særlig synd på henne lengre og ingen stiller seg opp på gaten for å gi henne penger. Hun roter seg derfor borti en gruppe som mener at broren hennes er uskyldig dømt og vil betale henne for å snakke med andre mistenkte og prøve å finne ut hva som egentlig skjedde.

Dark Places

Dette er en veldig mørk historie. Temaene er vanskelige og til tider grusomme å lese om. Dette er virkelig ikke noe for de lettskremte. Jeg liker å tenke at jeg tåler det meste, men jeg synes likevel at enkelte scener var vanskelige å lese. Jeg brukte ganske lang tid på å lese boken, til tross for at den er spennende, og tror grunnen er at den blir fortalt fra tre synsvinkler: Libby, moren hennes før hun ble drept og broren hennes. 

Personlig er jeg ikke så veldig glad i bøker som fokuserer på mer enn en person, noe som ødela litt for meg. Jeg har mer enn nok med å forholde meg til et hode gjennom en hel bok. Jeg bruker nemlig veldig lang tid på å tilpasse meg fra en person til en annen. Jeg kunne være helt oppslukt i historien, helt til et nytt kapittel begynner og vi går frem eller tilbake i tid. Da falt jeg helt av og det var mer sannsynlig at jeg ville legge fra meg boken. Jeg forstår likevel hvorfor hun valgte å legge det opp på denne måten, fordi man ikke får alle "sporene" fra bare en person, men fra alle tre. Jeg likte hvordan hun la opp mysteriet og jeg klarte ikke å løse det. Jeg var ikke i nærheten engang, men å løse slike mysterier har aldri vært min sterkeste side. 

Karakterene er ganske ulikelige. Alle har feil og alle er litt gale eller fæle. Likevel er det noe interessant med dem. Selv om jeg hadde hatet å tilbringe tid med dem i virkeligheten så er de spennende å lese om. Jeg synes spesielt at Libby var litt sjarmerende oppi all galskapen hennes. Hun er ikke en veldig empatisk person, men jeg likte best å følge historien fra hennes perspektiv. 

Jeg likte virkelig stemningen i boken. Det er en veldig mystisk stemning over det hele. Det er nesten som om man leser det gjennom et teppe, som sakte men sikkert blir dratt bort slik at man ser mer og mer. Jeg satt hele tiden med en klump i halsen og en intens følelse av at "nå skjer det noe stort snart". Dette gjorde boken til tider veldig vanskelig å legge fra seg. 

Alt i alt hadde jeg en veldig god leseopplevelse med Dark Places og anbefaler den til alle som liker mysterier. 
SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg likte denne godt. Fordi hovedpersonen var vanskelig å like. Fordi den var litt forvirrende. Fordi jeg ble overraska. Fordi jeg likte Libby likevel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var sånn for meg også. Jeg er veldig glad i å lese om sånne "dårlige" personer :)

   Slett
 2. Jeg ga opp Gillian Flynn etter å ha lest Gone girl og Mørke rom. Likte ingen av dem noe særlig og syns denne forfatteren er meget oppskrytt .... syns ikke bøkene hennes er så originale som mange hevder de er. Jeg har lest bedre:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte denne, men jeg skjønner hva du mener. Jeg tror definitivt ikke at bøkene hennes er for alle. Så bra du har funnet noen du liker bedre. Livet er for kort til å lese bøker man ikke liker :)

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig