søndag 10. februar 2013

Smakebit på Søndag: Fifty Shames of Earl Grey

God Søndag! Jeg håper dere har hatt en kjempefin helg alle sammen, og snart er klare for en ny uke. Selv så reiser jeg til København med en venninne i slutten av neste uke, så jeg kan nesten ikke vente.

I dag er det igjen tid for Smakebit på Søndag, den faste spalten til Mari og bloggen Flukten fra Virkeligheten! Den går ut på at du skal dele noen linjer fra boken du leser nå, uten å røpe for mye. Du kan ta turen innom Mari sin blogg hvis du vil lese flere smakebiter eller bli med selv! (Bli med, det er gøy)

Fifty Shames of Earl GreyI dag vil jeg dele en smakebit fra boken Fifty Shames of Earl Grey av Fanny Merkin.(a.k.a Andrew Shaffer) Høres tittelen kjent ut? Det burde den, for det er en parodi på boken Fifty Shades of Grey, som jeg tror vi alle har hørt om. (Og muligens er litt lei av nå?) Jeg har bare lest tre kapitler, men jeg har allerede ledd flere ganger. Dette er nok en sånn bok du vil like bedre dersom du har lest Fifty Shades, men jeg tror at både de som elsket og hatet den boken kommer til å se humoren i denne.

Jeg synes begynnelsen var så fantastisk at jeg bare måtte dele den med dere. Så smakebiten i dag er hentet fra side 1:

"I growl with frustration at my reflection in the mirror. My hair is fifty shades of messed up. Why is it so kinky and out of control? I need to stop sleeping with it wet. As I brush my long brown hair, the girl in the mirror with brown eyes too big for her head stares back at me. Wait.. my eyes are blue! It dawns on me that I haven`t been looking in the mirror- I`ve been staring at a poster of Kristen Stewart for five minutes."

Jeg ler litt nå mens jeg skriver det! Ååh denne boken er herlig, dere! God søndag!

SHARE:

40 kommentarer

 1. Den här har jag faktiskt varit lite sugen på. Parodier är kul :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! :D Parodier er fantastiske!

   Slett
 2. Svar
  1. Det er den også ;) Anbefales!

   Slett
 3. Enig med Monika her - parodier er gøy : ) Blir sikkert å lese begge bøkene etterhvert : )

  Takk for smakebiten : ) God fastelaven!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, parodier er supergøy! :D Og i alle fall når de blir gjort skikkelig! ;) (Slik som denne)
   Riktig god fastelaven (i går) til deg og ;) (Jeg er så treig med å svare på kommentarer)

   Slett
 4. Denne boken har jeg veldig lyst til å lese selv om jeg ikke har lest 50 shades, men har lest bøker som er i samme gaten,Crossfire! Men parodier liker vi. God tur nå du skal ut å reise!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :)
   Jeg tror det går greit å lese den selv om du ikke har lest Fifty Shades hvis du vet litt hva boken handler om :) Og det gjør jo de fleste nå, så det går nok fint ;)

   Slett
 5. Parodier er priceless! Denne står på lista mi av "must read" i år, og jeg ble ikke mindre hektet nå. Skal leses mellom tyngre saker, når jeg virkelig trenger noe å flire av :o) Takk for smakebiten! (..kanskje jeg rett og slett skal ta den med på tur! - drar til Canada på fredag, en idé til Kindle'n min! Jepp! Det skal jeg virkelig gjøre! TNX!)

  SvarSlett
  Svar
  1. God tur til Canada! Håper du koser deg skikkelig :D
   Så bra! Den er virkelig morsom! Spesielt hvis du har lest Fifty Shades, men jeg tror de fleste vil like den uansett :)

   Slett
 6. Jeg har Fifty shades som min "vil ikke lese" bok, selv om det er en skikkelig snakkis. Kanskje dette er boken for meg heller? Takk for morsom smakebit og ha en fin fastelavn/morsdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ville MYE heller lest denne enn Fifty Shades altså :) Og du går ikke glipp av noe hvis du ikke leser originalboken :P Jeg hadde den som min "vil ikke lese" bok også, men så falt jeg under for gruppepresset (eller lesepresset?) og jeg hadde ikke en god leseopplevelse. Men denne er veldig morsom! Jeg har ledd høyt gjennom hele boken :)

   Slett
 7. Som jeg nevnte virker denne boken artig, og parodier av omdiskuterte bøker er supert. Kanskje jeg skal lese den parodierte boken først. Takk for smakebiten, ha en fortsatt fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gjør det :D Da blir det sikkert mye morsommere å lese Fifty Shades etterpå (Hvis du bestemmer deg for det)! Ha en riktig fin mandag! :)

   Slett
 8. *hikst* Ja, denne må jeg lese! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! :D Håper du liker den!

   Slett
 9. Jeg har lest utdragene fra denne parodien som ligger ute på forfatterens side og det var virkelig morsomt, selv om jeg ikke har lest Fifty Shades. Smakebiten din var helt herlig, om man vet litt om Fifty Shades behøver man kanskje ikke å ha lest bøkene for å le av denne parodien.

  Ha en fortsatt super søndag, Amalie, og kos deg på København-tur når den tid kommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :)

   Jeg tror du har rett i at du ikke egentlig trenger å ha lest Fifty Shades vis du vet litt hva det handler om :) Og det gjør jo de fleste, så det burde ikke være noe problem! Og denne boken er veldig morsom i seg selv også! :) Jeg har i alle fall ledd mye!

   Slett
 10. Har lest veldig lite parodi bøker tidligere, og denne virker da veldig morsom. Likte ihvertfall smakebiten godt:) Har ikke planer om å lese fifty shades, men kan jo vurdere denne i stede:) Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du skal lese en av delene ville jeg absolutt ha gått for denne :) Jeg er veldig glad i parodibøker sånn generelt, men denne var veldig bra og veldig morsom :) Jeg anbefaler den på det sterkeste hvis du liker parodier :) Ha en fin kveld!

   Slett
 11. Haha, det var en riktigt underhållande smakbit! Trots att jag inte läst "originalet".

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror egentlig ikke du trenger å ha lest originalen for å like denne boken altså :) Nå er jeg straks ferdig, og den er virkelig morsom i seg selv! Og kanskje spesielt hvis du er litt kjent med originalboken, men det kan man lett google eller noe ;)

   Slett
 12. Väldigt rolig smakbit! Verkar vara en bra bok om man vill ha sig ett gott skratt.

  SvarSlett
 13. Hahaha...denne må jeg nok lese. Takk::)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen årsak ;) Håper du plukker den opp! Den fortjener det! :)

   Slett
 14. Åååå, tusen takk for påminnelsen!! Denne boken MÅ jeg bare lese og det snart :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Les den! :D Jeg tror du hadde likt den veldig godt ;) Den er kjempemorsom og tar virkelig karakterene og "historien" på kornet! :)

   Slett
 15. ååååååå ! Denne boken har jeg SÅ lyst til å lese! Takk for aldeles herlig smakebit :) Smiler her jeg sitter :)
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig å høre :) Den er veldig, veldig morsom! Jeg tror jeg har smilt meg gjennom nesten hele boken og det er jo alltid et godt tegn ;) Ønsker deg en glad dag også :D

   Slett
 16. HAHAHA! xD dritmorsom smakebit! :-D Jeg leste omtalen din av boka lengre opp også ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra den falt i smak :D Hvis du synes dette var morsomt bør du absolutt lese denne boken! Du kan omtrent slå opp på en tilfeldig side og begynne å le av det som står der :) Så bra er det!

   Slett
  2. Haha geniatlt :-D Da må jeg isåfall lese serien først, jeg er en av DE jeg. Helt tvangstanke selv om det ikke er nødvendig.

   Slett
  3. Skjønner ;) Jeg har mine egne tvangstanker med filmer! Jeg kan ikke begynne på en film uten å se den ferdig uansett hvor dårlig den er.. Ikke alltid like gøy men men
   Hvis du greier hele serien er jeg imponert altså! Jeg greide såvidt den første boken!

   Slett
  4. Uff da, tror det er tvilsomt jeg vil lese de i grunn da altså...

   Slett
  5. haha ja kanskje litt ;) Neida

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig