mandag 5. november 2012

Fifty shades of Grey - slakt

ADVARSEL: Dette er slakt. Jeg likte ikke denne boken i det hele tatt, og kommer nå til å fortelle deg hvorfor. Hvis du elsker denne boken over alt på jord, og har trykket den til ditt bryst så anbefaler jeg deg å klikke deg videre. Med mindre du er interessert i å høre om hvorfor jeg ikke likte boken selvfølgelig. Hvis du er uenig med meg, så er det bare til å slå seg løs i kommentarfeltet.


Fifty Shades of Grey (Fifty Shades, #1)


Jeg er endelig ferdig med denne grusomme og smertefulle reisen! Dette er med hånden på hjerte noe av det verste jeg har vært med på når det kommer til leseopplevelser.
Denne boken handler om Anastasia Steele, s&m entusiasten Christian Grey og deres "kjærlighetsforhold". Når jeg skriver at boken handler om dette så bruker jeg ordet "handler" veldig løst og ledig. Denne boken har nemlig slik jeg ser det ikke mye til handling. Denne boken handler om sex. Nærmere bestemt s&m sex. Og tro det eller ei, men sexscenene er kjedelige.

La meg gå mer i dybden på det som irriterte meg ved denne boken. Personlig føler jeg denne boken har flere problemområder, så jeg har laget en liste. Listen kan inneholde spoilere.


 • Karakterer: Jeg likte ikke Ana, i det hele tatt. For å være litt grei kan jeg si at det ikke er helt hennes feil som er basert på Bella Swan. Bella har, så vidt jeg har fått med meg, et svært dårlig rykte som karakter. Nå har ikke jeg lest twilight bøkene, men Bella kan umulig ha vært så.. dum? Allerede fra første side visste jeg at Ana og jeg ville få noen problemer med å komme overens. La meg vise dere hva jeg mener: "I scowl with frustration at myself in the mirror. Damn my hair- it just won`t behave, and damn Katherine Kavanagh for being ill and subjecting me to this ordeal." DAAMN sytekopp! Dette er de to første setningene i boken, og jeg liker henne allerede ikke. Jeg hater det når kvinnelige karakterer er usikre, og spesielt når de er så usikre som Ana! Etter første kapittel satt jeg der og håpte hun skulle bli syk og dø så boken var over. I tillegg så kommer det senere frem at hun er sjalu på venninnen sin, som er pen selv om hun er syk. For et grusomt, sjalu menneske. Og jeg vet ikke engang hva jeg skal si om hele møtet med Christian og deres kleine, kjemiløse forhold. Dialogene deres er er mer pinlig enn å bli fersket av svigermor. Christian likte jeg bedre som person, selv om han er en idiotisk, kontrollerende, kvinnefiendtlig drittsekk. Som jeg egentlig ikke likte i det hele tatt, men jeg tror jeg ville likt de fleste bedre enn Ana. Christian har en mørk fortid, som vi ikke får høre noe særlig om, og jeg kunne helt ærlig ikke brydd meg mindre. Jeg så dessuten for meg Edward fra filmene hele tiden, noe som ødela mye for meg.
 • Orgasmer: Orgasmene i denne boken fortjener sitt eget punkt! Ana har ikke hatt sex før hun møtte Christian, selv ikke med seg selv. Jeg har ingen problemer med hva andre velger å gjøre, eller ikke gjøre, seksuelt, men at Anastasia Steele ikke har hatt sex før er helt sykt! Dette mennesket får orgasmer hele tiden. Jeg tuller ikke. Og ikke nok med det, men hun får alle typer orgasmer første gangen hun har sex. Alle typer orgasmer. Hun får orgasmer så ofte at jeg satt og var nesten bekymret for henne. Det må jo være et hinder i hverdagen! Jeg vedder på at hun får orgasmer bare det er turbulens på flyet, og garantert hvis hun krasjer i en dør. Det var ille! Og det er ikke gøy å lese om. Ja, jeg vet det sikkert skulle vise at Christian var en fantastisk elsker, men den kjøper jeg ikke. Hun burde se en lege snarest. Dette er kanskje hovedgrunnen til at sex scenene ble for kjedelige for min del.
 • Lite handling: Jeg er sikker på at det var en handling i denne boken et eller annet sted. Men den var ikke lett å finne. Dette hadde vært en mye bedre bok hvis den handlet om hvor kontrollerende og skummel Christian var, helt til han til slutt drepte henne. Det hadde jeg likt bedre. Helt ærlig følte jeg at forfatteren skrev sex scenene først, også fylte hun inn litt kjedelig handling imellom. Jeg vet ikke om dette var tilfellet eller ikke, men det er uansett ikke bra å gi leserne den følelsen.
 • Språket: Språket er ikke det dårligste jeg har lest. Det er enkelt, men ikke direkte dårlig. Det er mer gjentakelsene som plaget livet av meg. Noen venninner og jeg hadde høytlesning en stund, og da gjorde vi et nummer av å rive i stykker språket, dårlige metaforer, og ikke minst gjentakelser. Det er grenser på hvor lenge det er gøy å høre de samme beskrivelsene og endeløse "crap" utbrudd fra Ana. Og ikke minst den indre gudinnen hennes som hun alltid skal nevne. Jeg angrer på at jeg ikke leste boken med en gul markeringspenn, så jeg kunne streke under hvor mange ganger hun sa dette gjennom hele boken. Likevel er alt dette noe jeg kunne levd med hvis handlingen og ikke minst karakterene var fantastiske. Men når alt annet feiler, så kan man ikke hjelpe for å bli mer irritert på språket enn man ellers hadde blitt. 
 • Kjedelig sex: Det er tydelig at denne boken hviler seg på sexscenene. Noe som forsåvidt hadde vært greit, hvis de hadde vært dampende hete og fantastiske. Men det er de ikke, ikke i det hele tatt. Personlig synes jeg de ble kjedelige og var dårlig skrevet. Jeg tørr å påstå at de aller fleste har hatt mer spennende sex enn det Ana og Christian har i denne boken. Og dette er en s&m erotisk bok.. Og hele tampong-hendelsen var litt urealistisk for meg. Og forstyrrende, hvis jeg skal være helt ærlig. Hadde en mann fjernet min tampong skal jeg love deg at han hadde fått bank. Jeg burde sikkert nevne at jeg har en venninne som skriver veldig bra og ikke minst pirrende erotiske noveller, så jeg har kanskje blitt litt bortskjemt på hennes skriblerier. Men jeg kan ikke noe for det, jeg forventer bedre og mer pirrende erotikk fra en publisert forfatter enn min venninne som skriver når hun kjeder seg ved siden av jobb og studier. Og jeg skal ikke engang gå innpå slavekontrakten og hvor unaturlig det blir at han ville hun skulle skrive under på den før de i det hele tatt har hatt sex. Det kan umulig være normal praksis!
Var det alt? Jeg tror det var det jeg hadde på hjertet for denne gang. 
Hvis du har lest gjennom punktene mine, og kjenner selv at disse tingene ikke vil plage deg så for all del, les boken. Kanskje du vil elske den. Personlig tror jeg at dette er det verste jeg har lest noensinne, og må dessverre gi den terningkast 1

Har du lest boken? Hva synes du om den?

SHARE:

12 kommentarer

 1. Ser vi har samme mening om boken ja! Grøss å gru

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det kan du si :) Godt å høre at flere er enig! Føler så mange liker disse bøkene for tiden!

   Slett
 2. Hahaha, du burde skrive mer om bøker du ikke liker. Gøy å lese! :)

  SvarSlett
 3. Fantastisk anmeldelse! Haha, får bare mindre og mindre lyst til å lese den boken... bladde litt i den for en stund siden, og det holdt plenty for meg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :) Du går ikke glipp av noe for å si det sånn ;)

   Slett
 4. Fantastisk anmeldelse!! Jeg syns den var så harry at den ble gøy å lese, og har bok nummer to i hylla ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Skjønner godt hva du mener! Noen bøker er så dårlige at de blir morsomme! Jeg hadde trodd denne skulle bli litt artig underholdning, men den var dessverre alt for irriterende for min smak :) Kos deg med bok to! :)

   Slett
 5. Hei! Jeg har lest boka og har skrevet om den på bloggen min- så min mening står der. http://artemisiasverden.blogspot.no/2012/09/fifty-shades-of-grey-fanget-og.html#more

  Jeg synes det uansett er interessant og gøy å lese din omtale/anmeldelse. Men når et gjelder det at du ikke liker Ana- det er strengt tatt noe annet enn at boka er dårlig, tenker jeg..?? (isolert sett)Kan ikke det også bety at boka er god, fordi det engasjerer deg ?

  Det hender jeg ikke liker hoevdpersoner, men jeg kan like boka alikevel...

  Men så skriver du en del om andre ting du ikke liker, så totalt sett er det jo en grei slakt, som underbygges på mange måter.

  Jeg synes ikke det er sex-scenene som bygger boka, for her er jeg enig med deg at de faktisk er kjedelige fordi det blir for mange detaljer og for likt og for forklarende. Jeg synes det er utviklingen av forholdet som gjør boka litt spennende som en underholdningroman.

  Bloggen din har jeg forøvrig ikke sett før, så den setter jeg opp på blogglista mi.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! :)

   Jeg formulerte meg kanskje litt dårlig når det kommer til Ana! Det er ikke det at jeg hater Ana, jeg bare greide ikke å bry meg om henne. Hun kunne dødd eller blitt syk for alt jeg brydde meg.Og jeg brydde meg i hvert fall ikke om hennes forhold til Christian. Jeg kjente ikke på kjemien deres i det hele tatt, og det hele virket veldig tvunget frem for min del.
   Dessuten føltes hun ikke som en ekte karakter for meg. Hun føltes mer som en flat skygge av en karakter hvis du skjønner? Jeg fikk liksom aldri bli skikkelig kjent med henne! Det kan være min feil siden jeg måtte stoppe opp med lesingen flere ganger for å himle med øynene over hvor idiotisk hun var.

   Men jeg er helt enig med deg i at en bok kan være god selv om man ikke liker hovedpersonen! Jeg kommer ikke på noen bøker i farten, men vet at jeg har lest en del gode bøker der jeg har mislikt hovedpersonen! :)(Men jeg synes ikke dette er en god bok)

   Tusen takk for ditt fine lange innspill! Det er alltid kjekt å høre om ulike meninger selv om vi er litt uenige! :) Jeg skal lese blogg innlegget ditt nå ;) Og det er bra vi er forskjellige og liker forskjellige bøker!   Slett
  2. Ok, da skjønner jeg hva du mener ang Ana og det at du ikke ble noe berørt--;)   Slett
  3. Så bra :) Jeg formulerte det sikkert litt vanskelig i innlegget så beklager det!
   Ha en fin dag videre!

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig