mandag 9. desember 2013

Bokforslag for de som ikke er så glad i å lese

Min teori er at de som sier de ikke liker å lese enten synes det er vanskelig, eller så har de rett og slett plukket opp feil bøker. Ved feil bøker mener jeg ikke nødvendigvis dårlige bøker, men heller bøker som ikke er riktig for deg.

En av grunnene til at jeg liker å lese, er at jeg blir ført bort til en ny verden og får oppleve spennende historier gjennom andre menneskers øyne. Men noen ganger tar det litt tid før du kommer helt "inn i historien". Det kan hende at den starter treigt og at alt det spennende og fantastiske ikke begynner å utspille seg før på side 237. Det kan også hende at boken er så lang at man får lyst til å gi opp før man i det hele tatt har begynt på den. Dette er i alle fall klager jeg har hørt fra venner og bekjente som ikke liker å lese. Enten er boken for treig, for lang eller de greier ikke å komme helt "inn i den".

Jeg har derfor laget en liten liste over bøker som er korte, spennende og kommer fort til poenget (denne gangen er det bare ungdomsbøker, for alle liker vel en god ungdomsbok?):


          Nerve The Devouring (The Devouring, #1) Deadly Cool (Deadly Cool, #1) Anna Dressed in Blood (Anna, #1)

Nerve av Jeanne Ryan: Denne boken handler om et online spill som foregår som truth or dare (Uten truth). Her kan hvem som helst være med, ved å utføre en dare, filme det, for så å legge det ut på spillets nettside. Alle stemmer frem sin favoritt som kommer videre til finalen. På veien må deltakerne stadig utføre villere og farligere utfordringer. Til slutt finner spillerne ut at det som begynte som en morsom lek har utviklet seg til å bli livsfarlig. Du kan lese min omtale her.

The Devouring av Simon Holt: Dette er en av mine personlige favoritter når det kommer til horror serier. Dette er den første boken i en triologi, som handler om demoner som tar over menneskekropper. Jeg husker at jeg var livredd da jeg leste den, og handlingen foregår rundt solskiftet! (Snart med andre ord). Du kan lese flere av mine tanker rundt boken her!

Deadly Cool av Gemma Halliday: Dette er en liten artig bok som er en lett blanding av frøken detektiv og Veronica Mars. Veldig morsom og mystisk med andre ord! Jeg har skrevet om boken her!

Anna Dressed in Blood av Kendare Blake: Dette er en av mine favorittbøker. Den handler om en spøkelsesjeger som drar for å drepe spøkelset Anna. Denne boken var både mer skremmende enn jeg hadde forestilt meg, men også mer sjarmerende enn jeg kunne tenke meg. Karakterene er herlige og har et fantastisk samspill med hverandre. Dessuten elsker jeg hvordan Anna utvikler seg gjennom boken. Fantastisk! Jeg har skrevet mer om den her.         The Iron King (The Iron Fey, #1)  Variant (Variant, #1) The Curious Incident of the Dog in the Night-Time The Perks of Being a Wallflower

The Iron King av Julie Kagawa:Dette er en herlig eventyr-aktig bok som handler om Megan som må reise til en annen verden for å redde lillebroren sin. Språket er helt nydelig og forfatteren er flink til å både få karakterene til livet, i tillegg til å skape et fantastisk og vakkert bakteppe for historien. Jeg liker egentlig ikke bøker om feer, men denne liker jeg veldig godt. Hvis du vil lese mer om hva jeg tenker om boken finner du det her.

Variant av Robbison Wells: Denne er på den litt lengre siden på denne listen med sine 373 sider (jeg har prøvd å holde alle bøkene korte på rundt 300 sider). Men du merker knapt at tiden går når du leser denne boken for den er så spennende.  I Variant følger vi Benson Fisher som ankommer en internatskole, bare for å finne ut at ingenting der er som en vanlig skole- og han kan ikke unnslippe. Jeg har skrevet mer om Variant her.

The curious incident of the dog in the night- time av Mark Haddon: Dette er en av de korteste bøkene på denne listen med sine litt over 220 fantastiske sider. Dette er en av mine personlige favoritter (Den er på min topp 10 liste), og handler om en autistisk gutt som prøver å løse mysteriet over hvem som drepte naboens hund.

The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky: Dette er en annen av mine personlige favoritter. Dette er en bok de fleste sikkert har hørt om (Er dette en klassiker? Jeg er ikke sikker..). Vi følger hovedpersonen Charlie gjennom dagbokinnleggene hans.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg har ikke lest noen av disse, men jeg er HELT enig i teorien din; til å begynne med kan det være vanskelig å finne de riktige bøkene, så gode lesetips for barn og ungdom er virkelig å jobbe for rekrutteringa ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant ;) Min erfaring er at barn og ungdom får presentert helt feil bøker, både etter interesse eller nivå, så jeg skjønner godt at såpass mange ikke leser, og det er veldig trist.

   Slett
 2. Svar
  1. Tusen takk :) Kjempekoselig å høre!

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig