søndag 19. januar 2014

Smakebit på søndag: Mammas svik


 Smakebit på søndag er en ukentlig spalte fra Mari bak bloggen Flukten fra virkeligheten. Gå inn på Mari sin blogg for å legge inn ditt eget innlegg med en smakebit fra boken du leser nå, eller les andre smakebiter. Kanskje oppdager du noen nye bøker du ikke visste om!

God søndag alle sammen! Her er det endelig sol for første gang på noe som virker som flere år, så jeg tenkte å ta meg en god tur i dag. Har dere noen spennende planer for denne søndagen? Jeg har ikke planlagt å lese så mye i dag. Litt fordi jeg vil ut for å nyte det fine været, men også litt fordi boken jeg leser nå er ganske vanskelig. Den heter Mammas svik og handler om Alvdal- saken som de fleste sikkert kjenner til.  Dette er en av de mest alvorlige overgrepssakene i Norge jeg har hørt om i alle fall. Jeg har ikke kommet så langt enda, for jeg må hele tiden legge ned boken. Den er veldig bra, men jeg er ikke spesielt flink på å lese tunge og vonde historier. Jeg får helt vondt i hjertet, men samtidig vet jeg at jeg har utrolig godt av å lese slike bøker.


Smakebiten er hentet fra side 31:

" Arild satte etter hvert mer og mer preg på det lille røde huset på haugen. I første omgang dreide det seg om at han fylte huset og ikke minst veggene med rare ting. Senere skulle huset også bære preg av langt verre ting, og hele huset skulle fylles med en kald følelse av angst og uhygge."SHARE:

16 kommentarer

 1. Vi har godt av å lese slike historier selv om det gjør vondt å lese dem, helt grusom at slike ting skjer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Det er nesten så man ikke tror det er virkelig for det er så forferdelig. Men som du sier så har vi godt av å lese slike historier likevel.

   Slett
 2. God søndag til deg og :)
  "Mammas svik" skal jeg lese en dag. Som Beathe sier har vi godt av å lese vonde historier for å få innblikk i hvordan slikt kan skje.

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten. Ha en fortsatt fin söndag.

  SvarSlett
 4. Enig i at vi må lese slike historier fra virkeligheten, sjøl om de er vonde. Men dessverre er ikke livet like bra for alle.

  SvarSlett
 5. Här är det runt noll grader, snålblåst och snö i luften. Jag föredrar ditt väder :)

  SvarSlett
 6. Heldiggrisen deg som har vær som lokker deg ut. Her er det stålgrå himmel og iskald vind, så jeg sitter inne og gjør ferdig ting. Denne boken har jeg ikke lest, men skjønner at jeg må gjøre det. Takk for smakebiten!

  SvarSlett
 7. Tack för smakbiten. Hoppas du hade en god tur :)

  SvarSlett
 8. Det er mange som snakker fint om denne boken, men jeg er altfor sensitiv til å klare å lese den. Det er dumt, men greit å ta konsekvensene av :-) Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 9. Denne har jeg lest, grusom lesing og sak.

  SvarSlett
 10. Her er det gråvær. En sterk smakebit. Jeg har lest om denne mange ganger. Har ikke bestemt meg for om jeg skal lese den eller ikke. Det er ikke en bok en forlater upåvirket.

  SvarSlett
 11. Takk for smakebit og boktips.
  Dette virker som en bok som er for sterk for meg å lese...
  God kveld!

  SvarSlett
 12. Denne har jeg lest. Bra bok med grusomt innhold

  SvarSlett
 13. Hm, nej Alvdal-saken känner jag inte till. Kanske tur det? Låter som en jobbig bok att ta till sig.

  SvarSlett
 14. En vond bok å lese og nå holder jeg på med oppfølgeren til den boka "Brev til min datter".

  SvarSlett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig