søndag 7. juli 2013

En smakebit på søndag: City of Bones

Nå er det lenge siden jeg har vært med på smakebit på søndag, den ukentlige spalten til Mari bak bloggen Flukten fra virkeligheten. Ferie og jobb har rett og slett kommet litt i veien. Men i dag er planen bare å være flink husmor til kjæresten kommer så jeg har endelig tid. Hurra!

Boken jeg leser nå heter City of Bones og er den første boken i The Mortal Instruments serien av Cassandra Clare. Ok, jeg må innrømme noe. Jeg hadde egentlig aldri tenkt til å lese denne boken. Jeg har hørt så mye dårlig om den opp gjennom årene at jeg var helt livredd. Det som skjedde var at jeg greide å kjøpe en bok lengre ute i serien på tilbud, og da måtte jeg begynne på den. Og jeg er veldig glad for at jeg gjorde det, for jeg liker den veldig godt så langt. (Noe som overrasket meg veldig). Men det er bra, for den kommer visst på kino i august, så da kan jeg gå rundt og skryte over å ha lest boken først.
City of Bones (The Mortal Instruments, #1)Men jeg føler selv at jeg hadde god grunn til å være skeptisk, for bak på boken står det " Clary Fray is seeing things: vampires in Brooklyn and werewolves in Manhattan. Irresistebly drawn towards a group of sexy demon hunters, Clary encounters the dark side of New York City- and the dangers of forbidden love." Er det rart jeg var skeptisk? Jeg himler nesten med øynene her jeg sitter. Men hittil er den veldig gøy. Så ja, det var jo bra. (Jeg skal bestille resten av serien i dag)Smakebiten er hentet fra side 47:
"We`re called Shadowhunters. At least, that`s what we call ourselves. The Downworlders have less complimentary names for us". 
"Downworlders?"
 "The NIght Children. Warlocks. The fey. The magical folk of this dimension."
Clary shook her head. "Don`t stop there. I suppose there are also, what, vampires and werewolves and zombies?"
"Of course there are," Jace informed her. "Although you mostly find zombies farther south, where the voudun priests are."
"What about mummies? Do they hang around Egypt?"
"Don`t be ridiculous. No one believes in mummies."

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg lo veldig av denne dialogutvekslingen.

Hvis du har lyst til å lese flere smakebiter så ta turen til Mari sin blogg. Jeg håper alle får en fantastisk søndag!

SHARE:

15 kommentarer

 1. Svar
  1. Så bra :) Jeg liker den så langt men, om det blir noe elsking gjenstår å se ;)

   Slett
 2. Takk for morsom smakebit! Har lest første boken og likte den veldig godt, gleder meg til å lese resten av bøkene. Gleder meg også veldig til den kommer på kino, da skal jeg sitte klart med popkornet:) Kos deg videre med boka og ha en fin fin søndag!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååh ja jeg gleder meg til filmen! Håper den blir bra! :) Selv om jeg er bittelitt skuffet over at det ikke er en rødhåret jente som spiller Clary, men det får vel bare gå :)

   Slett
 3. Den baksidetexten hade fått mig att inte köpa boken :) Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 4. Denne ar jeg lest, men jeg har ikke kommet videre i serien. Rett før jeg reiste på ferie så jeg midlertidig at vi har fått bok 2 og 3 på jobb. Jeg lurer lit på om jeg burde lese dem alle tre i rekkefølge for det er mye av bok 1 jeg ikke husker og det irriterer meg fort når jeg leser. Det får bli et høstprosjekt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sikkert lurt :) Jeg glemmer veldig fort hva som skjer i bøker, så jeg må nesten alltid lese hele serier på nytt før siste boken kommer ut. Litt irriterende, men det går :) Lykke til med høstprosjektet ditt ;)

   Slett
 5. Gillar omslaget, tack för smakebiten! :)

  SvarSlett
 6. Hehe, kan godt skjønne at du lo av samtalen! Denne serien Cassandra Clare har jeg hørt om, men har ikke satt den på leselisten. Ennå. Kanskje jeg burde det. Uansett; takk for smakebiten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du kan jo prøve å se om du liker det :) Eller eventuelt vente til filmen kommer ut, og se om den kaster boken opp på leselisten din :)

   Slett
 7. Denne ser jeg frem til å lese og har planer om å gjøre det før filmen kommer ut. Takk for smakebiten:)

  SvarSlett
 8. Haha, jeg lo også der :P jeg var også veldig skeptisk til denne boka først, men så hørte jeg så mye bra om den så jeg tenkte jeg kunne gi den et forsøk, og jeg har ikke angret ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Jeg angrer heller ikke, så da er vi to ;) Gleder meg til å fortsette på serien!

   Slett
 9. Hehe, artig dialog ja. O vampyrer kan jeg like.:) Kos deg!

  SvarSlett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig