søndag 11. august 2013

Smakebit på søndag: The Great Gatsby

Dette er min første jobb-frie søndag på evigheter, og det må jo feires med masse lesing og smakebit på søndag.
Akkurat nå holder jeg på med the Great Gatsby. Jeg skal snart se filmen, og har en tvangstanke om at jeg må prøve å lese boken før jeg ser filmen. Jeg har det egentlig sånn med alle filmer jeg vet er basert på bøker. (Jeg tror jeg liker å være en av de irriterende folkene som skal gå rundt og mase over at boken er bedre og at jeg leste boken leeenge før jeg så filmen).

The Great Gatsby
Jeg visste ikke så mye om historien før jeg begynte, men jeg liker den veldig godt så langt. Selv om jeg bare er på kapittel 3 enda..
Smakebiten er hentet fra side 20:

I have been drunk twice in my life, and the second time was that afternoon; so everything that happened has a dim hazy cast over it, although until after eight o`clock the apartment was full of cheerful sun. Sitting on Tom`s lap Mrs Wilson called up several people on the telephone; then there were no cigarettes, and I went out to buy some at the drugstore on the corner. When I came back they had both disappeared, so I sat down discreetly in the living-room and read a chapter of Simon called Peter- either it was terrible stuff or the whiskey disorted things, because it didn`t make any sense to me.


Smakebit på søndag er den ukentlige spalten til søte Mari fra bloggen Flukten fra virkeligheten! Dra innom bloggen til hennes for flere smakebiter.
SHARE:

28 kommentarer

 1. Jag tror jag hoppar över boken och ger mig på filmen direkt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det du ;) Sikkert lurt hvis du skal se den snart :)

   Slett
 2. Funderar lite på att läsa boken och även se filmen så småningom, tack för smakebiten!

  SvarSlett
 3. Kul smakebit! Jag har både läst boken och sett filmen men är ingen storfantast av någondera.

  SvarSlett
 4. Jeg er glad jeg leste boka før jeg så filmen, for det ga meg en ekstra dimensjon da jeg så filmen, tror jeg. Jeg likte forøvrig begge deler, selv om det er umulig å filme akkurat den boka slik den var med refleksjonene til fortelleren..
  Jeg tenker at man bør se filmen for det den er, - en film- og bok er bok. To forskjellige medier. Kos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en veldig lur holdning synes jeg :) Bok og film er jo veldig forskjellige, og hvis du tenker at de er to forskjellige ting uavhengig av hverandre vil du kanskje like begge deler av ulike grunner :) (Vet ikke om det ga så mye mening)

   Slett
 5. Har läst boken för länge sen så jag kom inte ihåg så mycket när vi såg filmen;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha ja det blir ofte sånn ;)

   Slett
 6. Den här står på min läslista också - innan jag ser filmen. Tack för smakebiten.

  SvarSlett
 7. Har veldig lyst å få lest denne boken også før jeg ser filmen. Liker å la det gå litt tid mellom bok og film. Da går det som regel greit hvordan rekkefølge de kommer, men har som regel å lese boken først. Men det er jo ikke alltid man rekker det:) Kos deg videre med boken! Takk for smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sikkert lurt! Når jeg ser filmer rett etter at jeg har lest boken blir jeg alltid kjempeskuffet så litt tid mellom er nok lurt :)

   Slett
 8. Denne kunne jeg tenkt meg å både lest og sett,og da blir det vel å lese boken først tenker jeg. Tusen takk for smakebiten:)

  SvarSlett
 9. Är en av de som inte gillade boken så värst mycket men ser fram emot filmen!

  SvarSlett
 10. Jeg har aldri lest en klassiker før... hehe :P Det må jeg prøve å få til! Denne boka virket interessant. Er den verdt å få tak i?

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi oi oi ;) haha neida det er lov det. Jeg vil si den er verdt å få tak i! Den er ikke så lang, er ikke så dyr og er veldig underholdende skrevet :) Ikke like tørr som enkelte klassikere kan være noen ganger. Dessuten er historien veldig bra!

   Slett
 11. The Great Gatsby er en interessant bok, den gir et spennende blikk inn i en ganske spesiell tid.

  Ser du har orginal coveret til boka. Det har kommet et nytt cover nå nylig, men det lever ikke opp til originalen med alle sine referanser til teksten.

  Ha en fin søndag videre. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke sett det nye coveret til boken, men jeg liker dette veldig godt! Synes det passer bra! :) Den er veldig interessant ja! Jeg liker den veldig godt, og det føles nesten som om jeg blir dratt inn i deres verden, hvis du skjønner.

   Takk for det :) Ha en fin kveld!

   Slett
 12. Jeg vil både lese boka OG se filmen, og har store ambisjoner om å få det til.. En dag. ;) Håper du har hatt en strålende søndag sammen med herr Fitzgerald!

  SvarSlett
 13. Flott smakebit! Men det er nok mer sannsynlig at jeg ser filmen fremfor å lese boken ;)

  SvarSlett
 14. Jeg har vurdert å lese denne men ikke helt bestemt meg enda. Derimot har jeg sett filmen. Helt ærlig likte jeg den mest for hvor bra den var laget, (bilde, musikk osv.) men historien i seg selv appellerte ikke like mye til meg. Jeg tenker derimot at boken sikkert er mye bedre enn filmen, siden man mister så utrolig mye symbol osv. når man gjør bøker om til film.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ikke sett filmen, så det vet jeg ikke så mye om. Men jeg vil tro at mye av det som gjør den så bra forsvinner når de skal gjøre boken om til film :) Den er ikke så lang (bare litt over 100 sider) så det tar ikke så veldig mye tid å lese den, hvis du bestemmer deg for å presse den inn :)

   Slett
 15. Jag brukar också alltid läsa böckerna innan jag ser filmen. Läste denna för inte så länge sedan och jag gillade den faktiskt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra :) Jeg liker den også så langt!

   Slett
 16. Jeg har også lyst til å lese boken før filmen sees og boken har jeg liggende til og med, men så er det så mange andre bøker som står på leselisten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Aa kjenner til problemet ;) Har en relativt lang leseliste selv!

   Slett
 17. Woooh det var en godt utplukket smakebit. You got style!

  Jeg har lest Gatsby, på norsk, den er fin syntes jeg men den traff meg ikke, jeg følte ikke storheten i historien og ble ikke spesielt rørt og det selv om jeg mener selv jeg forsto historien og karakterene. Jeg ser jo med en gang at romanen er bedre på engelsk og dette irriterer meg for jeg foretrekker å lese på norsk og tenkt på alle bøkene på indisk, kinesisk og fransk som jeg ikke kan lese på annet enn norsk og engelsk.

  Jeg vil også se filmen, hvor mange år tar det før den havner på Netflix, sikkert seks, jeg får låne den når den kommer på biblioteket for den har ikke kommet på dvd enda, sant? Den gikk jo 'nettopp' på kino.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så dumt at den ikke traff deg. Jeg skjønner akkurat hva du mener! Det er ofte jeg leser en bok og merker at oversettelsen har "mistet" noe, som kanskje ødelegger opplevelsen litt. Tenk så fint hvis vi kunne lese alle bøker på originalspråket! Det hadde vært fantastisk! :D

   Jeg tror ikke den har kommet på dvd enda, men det er mulig jeg tar feil. Jeg er så utrolig dårlig på filmer og har ingen kontroll. (Men jeg har veldig lyst til å se filmen)

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig