tirsdag 13. august 2013

Boken på vent. Wither

Boken på vent er den ukentlige utfordringen fra Beathe, der man skal skrive om en bok man har veldig lyst til å lese. Det kan være en bok man har hatt siden tidenes morgen, eller en man kjøpte før morgenkaffen ble kald. Dra innom bloggen hennes for flere bøker på vent. 


Wither (The Chemical Garden, #1)
Jeg kjøpte Wither av Lauren DeStefano for noen år siden, og siden har den bare samlet støv i bokhyllen. Det er trist, for omslaget er helt nydelig. (Det var det som først fanget min oppmerksomhet). Boken er satt i en annen tid/verden (jeg er ikke sikker) der mennesker dør tidlig, og derfor får de også barn tidlig. Ofte blir jenter kidnappet for å leve i polygamiske tvangsekteskap med fremmede menn. Jeg synes boken virker interessant, men alle de dårlige omtalene har skremt meg fra å lese den. Jeg blir nemlig veldig fort påvirket av dårlige omtaler, og det er nesten som om jeg går inn i boken og leter etter feil. Har flere det også sånn?

Men jeg har veldig lyst til å lese den, for den virker interessant. Og hvem vet, kanskje jeg liker den kjempegodt. Dessuten tror jeg den vil passe bra til mørke høstkvelder. 

I dag har bestevenninnen min bursdag (Gratulerer med dagen!!!) så jeg er opptatt store deler av dagen. Men jeg skal innom Internett i kveld og besøke alle dere andre. Håper alle har en fin dag!
SHARE:

18 kommentarer

 1. Du har helt rett i at omslaget er nydelig!:) Det hender at jeg skrur ned forventningene til en bok når jeg har lest en del omtaler hvor boken ikke har kommet så godt ut,og det kan jo være en fordel for da slipper man å bli så skuffet om det skulle vise seg at boken ikke var helt slik en hadde forstilt seg. Jeg leter ikke etter feil i boken,men om noen påpeker et sted i boken så blir det ekstra spennende å komme dit og se om en er enig eller ikke i det som ble påpekt. Boken du har på vent virker jo veldig interessant og det skal bli spennende å se hva du syntes om den!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant :) Det er kanskje bedre å gå inn med litt lavere forventninger enn alt for høye forventninger sånn at man ikke blir veldig skuffet. Jeg har det på samme måte! Jeg grugleder meg alltid til jeg kommer til det spesielle punktet noen har snakket om, fordi jeg er så spent på hvordan jeg kommer til å reagere. :)

   Slett
 2. Jeg blir også skremt av dårlige omtaler! Leter ofte etter feil (som blir dobbelt så store siden jeg allerede har bestemt meg for å ikke like boka) hvis jeg ser en dårlig anmeldelse. Enig i at det var et fint cover forresten ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gjør også det! Skulle ønske jeg kunne la være, for det ødelegger veldig mye når jeg leser bøker. Nå for tiden har jeg prøvd å bare lese omtaler av bøker jeg allerede har lest så jeg skal slippe forhåndsdømmingen min :)

   Slett
 3. Helt enig med omslaget, det er nydelig!:)Det kan være bra å lese bøker som har fått dårlig omtale, for du kan bli overrasket over at du kanskje likte den bedre. Men jeg leter ikke etter feil i boken, har bare lavere forventninger til den. Noen ganger må man bare finne ut av det selv. Vi har jo alle forskjellig smak på bøkene. Kos deg masse med boken! Gleder meg til å få vite mer om den:) Ha en herlig dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det har du helt rett i! Det skal ofte ikke så mye til for å bli positivt overrasket når man forventer seg noe veldig dårlig :) Kanskje det ikke er så dumt! Ha en herlig kveld!

   Slett
 4. Jeg opplever ofte å bli overrasket når jeg leser bøker som har fått dårlig omtale, det ligger nok i forventningene. Men det er ofte vanskelig for meg å begynne på en bok hvis jeg vet den har fått dårlig omtale, men ofte synes jeg boka er bedre enn sitt rykte. Så det kan være en opptur :) Og coveret er jo bare helt perfekt. Kos deg, og takk for fint tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har det samme problemet.. Det er vel derfor jeg har hatt denne liggende så lenge. Det blir så vanskelig å begynne når man vet hvor dårlige omtaler den har fått. Men som du sier så kan man jo bli overrasket :)

   Slett
 5. Jeg har lest så mange bøker som har blitt skrytt opp i skyene, også har jeg ikke likt dem, at jeg tenker at det må jo gå begge veier. Manner meg heller opp litt, før jeg setter i gang, hvis det har vært flere som ikke har likt boken.
  Denne tror jeg ikke er noe for meg. Skriv omtale!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, det har skjedd med meg også! Det er ikke særlig gøy å stå utenfor og ikke forstå hvorfor alle andre elsket boken som man selv synes var helt middelmådig eller ikke særlig bra.
   Jeg skal når jeg kommer så langt :)

   Slett
 6. Fint omslag ja.
  Ang dårlige omtaler, så kan jeg få skrudd ned forventingene, og som regel er det positivt. Andre ganger stemmer det jo helt..
  Men lete etter feil, tror jeg ikke at jeg gjør- men hvsi anmelder har poengtert noe veldig spesielt som jeg hsuker kan det ligge der i skyggen..
  som feks når jeg leste Paulo Coelhos bok Alef.
  Jeg hadde lest anmeldelsen til Cathrine Krøger i Dagbladet hvor hun var særs kvass og negativ mot bok og forfatter og mente Coelho oppførte seg som en gammel gris, slik som han beskrev et forhold mellom ung jente - eldre mannlig forfatter (ham selv). Jeg merket ufrivillig at det påvirket oppfattelsen min av akkurat det forholdet når jeg leste...

  SvarSlett
  Svar
  1. Off det er dumt at det skal være sånn, men det er vanskelig å gjøre noe med. Når man først har hørt andre påpekte det kan det være vanskelig å la være å tenke over det selv også. Håper ikke det ødela for mye av leseopplevelsen din med den boken :)

   Slett
 7. Flott omslag. Det kommer litt an på hvem som har skrevet den dårlige omtaler synes jeg, men forventningene skrues jo ned noen hakk

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hvem som skriver dårlige omtaler har mye å si. Man hører kanskje mer på de som har lignende smak som en selv og de man stoler på. Det gjør i alle fall jeg :)

   Slett
 8. Det var virkelig et nydelig cover. Jeg blir nok også påvirket av dårlige anmeldelser. Det er i grunnen slik at det finnes så uendelig mange bøker jeg har lyst til å lese og i utvelgelsesprosessen vil da en dårlig anmeldelse gjøre en forskjell. (På samme måte som gode anmeldelser gjør).

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et godt poeng :) Man kan jo ikke lese evigmange bøker heller og må nesten luke ut noen etter hvert.

   Slett
 9. Godt skrevet. Enig i at omslag er fristende. Introduksjonen din er knall også!

  SvarSlett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig