torsdag 9. mai 2013

Ring

En skremmende og mystisk video forteller seerne at de vil dø om syv dager. Den eneste måten å stoppe det på er å gjøre en ukjent handling, som har blitt kuttet vekk fra videoen. Asakawa blir kastet inn i mysteriet når niesen hans dør på mystisk måte. Han er journalist og ser en potensiell historie her. Dette skal han snart angre bittert på. Han ser videoen, og har nå syv dager på seg til å finne ut hvem som har laget den, og hva han må gjøre for å overleve. 

Ring (Ring, #1)

De av dere som har sett filmen the ring kjenner kanskje igjen historien. Til dere som har sett filmen og dermed føler dere ikke trenger å lese boken vil jeg si det at boken er veldig annerledes. Dette er kanskje mer en "detektiv-historie" enn en "spøkelses-historie", noe jeg synes var litt trist, siden jeg er veldig glad i den typen bøker. Jeg koste meg likevel med denne boken, og heiet på Asakawa og kameraten Ryuji hele veien gjennom. Jeg synes Koji Suzuki lykkes godt i å skape en stemningsfull og skremmende atmosfære gjennom hele boken, og jeg satt på kanten av stolen gjennom store deler av boken. Den er spennende og gripende, og det tok meg bare et par timer å lese hele boken. Mysteriet var også veldig fint lagt opp. Vi får spor underveis, og det er mulig å finne ut enkelte ting og trekk ved mysteriet, selv om det likevel kommer mange overraskelser underveis. 

Personlig følte jeg ikke at vi ble godt nok kjent med flere av karakterene, men jeg fikk et godt bilde av Asakawa, Ryuji og Sadako, så det gjorde litt opp for det. De av dere som liker å bli godt kjent med alle karakterene i en bok vil nok bli skuffet. Jeg følte vi ble spesielt godt kjent med antagonisten, som føltes mer menneskelig enn jeg hadde forventet i forveien.

 Det er rart, for jeg satt og var redd mens jeg leste boken, selv om det sjeldent skjedde veldig skremmende ting. Det var mer stemningen som var skremmende. De av dere som foretrekker mye spenning og skrekk i form av faktiske ting som skjer i boken og ikke bare den følelsen du får av å lese, vil nok ikke like denne noe særlig. I alle fall ikke hvis du plukket den opp og forventet å bli skremt hvert femte minutt. Dette er ikke en av de bøkene.

Alt i alt likte jeg boken veldig godt, selv om den ikke helt var som jeg forventet i forkant. Jeg forventet meg vel en mer skummel-skummel historie, med mye skvettting og skriking, men dette var ikke den type historie i det hele tatt. Noe jeg etter hvert klarte å sette pris på. Jeg synes spenningskurven var fantastisk lagt opp og mysteriet var interessant og akkurat passe innviklet. Jeg kommer nok til å lese resten av triologien (Jeg har tross alt som mål å lese en triologi i år) og jeg vil anbefale boken videre til de som liker detektiv historier med en paranormal tvist med innblanding av horror. 

SHARE:

2 kommentarer

 1. Jeg fikk skikkelig lyst til å tilføye denne til leselisten men ombestemte meg da jeg leste det var en en trilogi på slutten... Jeg har så mange serier og trilogier på leselisten fra før som jeg planlegger å få lest. Buuh. Jeg har sett filmen, husker ikke så mye; bare at den var veeeldig skummelt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også at filmen var kjempeskummel! Det er derfor jeg har ventet så lenge med å lese boken, jeg turte rett og slett ikke.
   Du kan lese denne alene også for den er ganske avsluttende. Jeg mistenker at den neste boken ender med en cliffhanger da.. Men jeg skjønner deg godt! Har altfor mange triologier på leselisten selv

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig