tirsdag 1. juli 2014

City of Fallen Angels av Cassandra Clare

Jeg leste denne boken ferdig for kanskje to uker siden. Siden jeg leste den har jeg prøvd å skrive om den flere ganger. Problemet er at jeg ikke helt vet hva jeg synes. Beklager på forhånd hvis det blir rotete. Dette er forresten den fjerde boken i en serie, så hvis du ikke har lest serien: Det kan hende at du blir spoilet. Pass på, pass på.

City of Fallen Angels (The Mortal Instruments, #4)

Denne boken begynner noen måneder etter at bok 3 er ferdig (kanskje to måneder senere?). Alt ser til synelatende perfekt og rolig ut. Clary får trening til å bli en shadowhunter, og hun og vet endelig at Jace ikke er broren hennes. Det betyr at de kan være sammen på ordentlig. Alec og Magnus Bane er på kjærlighetsferie sammen, og Simon har to kjærester samtidig(oioioi). Men freden kan selvsagt ikke vare...

Jeg har hørt at de tre siste bøkene er de beste  i serien, så jeg hadde store forventninger til denne. Uheldigvis var City of Fallen Angels en stor skuffelse for meg. Den greide ikke å holde på interessen min, og jeg klarte ikke å bry meg om hverken karakterene eller historien. Alt ble bare litt kjedelig for meg, og jeg slet skikkelig med å fullføre den. Det føltes som om store deler av boken bare handlet om kjærlighetsdramaet deres, noe jeg ikke kunne ha vært mindre interessert i. Spesielt med tanke på hvor lite spennende kjærlighetsdramaet er. Det er ganske tydelig hva som kommer til å skje, og hvem som kommer til å ende opp sammen (Ikke at jeg har lest de andre, jeg bare tipper). Det ble heldigvis bedre mot slutten og ting begynte endelig å skje. Det ble til og med litt spennende en stund. Likevel satt jeg igjen med en følelse av at det var litt for lite, litt for sent.

Akkurat nå vet jeg ikke om jeg skal fortsette på serien eller ikke. Etter å ha lest denne har jeg ikke noe voldsomt behov for å noengang plukke opp de to siste bøkene i serien. Likevel så er det bare to bøker igjen. Er det noe jeg hater så er det uferdige serier i bokhyllen min. Men jeg vil ikke tvinge meg gjennom noe heller.. Åh livet er ikke enkelt. Er det noen andre her som har lest serien, og hva synes dere om den?

SHARE:

3 kommentarer

 1. Jeg har ikke lest serien, men min datter har bestilt "City of Bones" på biblioteket så jeg avventer hennes konklusjon. Det er jo bøker som har fått mye omtale, men jeg har vært litt lunken foreløbig og blir ikke overivrig når jeg leser din opplevelse av den fjerde boken. Kanskje det hadde holdt med tre bøker, komprimert historien? Godt du er ærlig i alle fall :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis jeg har forstått det riktig skulle det egentlig være tre bøker, men så bestemte hun seg til å skrive tre til. Jeg tenker egentlig at det hadde vært greit å slutte etter bok 3, i alle fall hvis det var høydepunktet :) Men jeg har ikke lest de to siste, så jeg kan ikke si det helt sikkert.

   Slett
  2. Blir interessant hva du synes helhetlig om serien når du har lest de siste bøkene :)

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig