onsdag 13. februar 2013

Fifty Shames of Earl Grey

Dere burde virkelig lese denne boken! Den er virkelig, skikkelig gøy! Jeg har ikke ledd så mye av noen bok noensinne tror jeg!

Fifty Shames of Earl Grey er en parodi på Fifty Shades of Grey. Boken handler om Anna Steal, en ung og naiv student, som skal intervjue den rike og mystiske Earl Grey for å hjelpe romkameraten sin. Hun blir tiltrukket av Earl Grey med det samme, men han har mørke hemmeligheter og "fifty shames" som konstant truer i horrisonten. Noen av disse er at han handler på Walmart og liker Nickelback. Som om ikke dette var nok så stalker han henne, kjøper opp alle arbeidsplassene hennes og er generelt sett ganske så humørsyk og emo. Kan de noensinne få et normalt liv sammen?

Jeg må bare dele litt av det som står bakpå boken for det er helt fantastisk:
"Young, rich and handsome tycoon Earl Grey has a dirty secret. He brings Anna, a naive college student, past the waterbed, the strobe light inside his "Room of Doom" and into his twisted world of, well, mostly naughty dialouge and light spanking."

Fifty Shames of Earl Grey

Jeg ble ferdig med denne boken i går, og det er nesten så jeg begynner å le litt bare jeg tenker på den. Det er vanskelig å forklare med ord hvor fantastisk denne boken er! Dere burde virkelig lese den altså! Den er overdrevet, morsom og virkelig tatt på kornet. Jeg har tidligere sagt at dere bør lese Fifty Shades før dere leser denne, men etter å ha lest hele boken så tror jeg egentlig ikke dere trenger det. Så lenge dere har litt basiskunnskap om hva Fifty Shades handler om tror jeg dere kan le godt av denne boken! Dessuten tar denne boken opp så mange paralleller til Twilight-bøkene at det egentlig holder å ha lest de også.

Jeg likte faktisk karakterene bedre i denne boken enn i Fifty Shades. De er selvsagt overdrevne, men likevel tatt på kornet! Earl Grey er en stalker i verdensklasse, og dukker opp på de merkeligste steder og tidspunkt. Dette inkluderer at han sniker seg ut fra under senger og gjemmer seg i båser på offentlige toaletter for å spionere. Noe som egentlig ikke er så langt fra hva han driver med i originalboken. (Eller Twilight for den saks skyld).
Anna er herlig og irriterende. Hun er usikker på seg selv, ekstremt klønete (faktisk), og reagerer negativt på Earl Grey sin konstante stalking og PMS-ing. Hun skifter jo også selvfølgelig på om hun elsker han, eller synes han er creepy, noe som blir løst på en veldig morsom måte.

For å oppsummere så synes jeg dette er en veldig bra parodi. Og jeg tror de som elsket Fifty Shades også vil se humoren i denne boken, så vel som de som mislikte originalen. (Det samme gjelder forøvrig med Twilight. Det er veldig mange referanser her, så jeg tror også at de som elsket/mislikte de bøkene vil like denne)

Terningkast: 5SHARE:

12 kommentarer

 1. Det er nesten så jeg får lyst til å lese originalen - bare for å kunne nyte parodien. Den virker så himmla morsom. Bare tittelen, "Fifty Shames of EARL GREY", herregud.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bedre motivasjon til å lese originalen tror jeg ikke du får altså :) Den er helt fantastisk!! Jeg tror faktisk ikke du vil angre, for uansett hvor ille originalen er så er det verdt det når du får lest denne ;)

   Slett
 2. hørt mye bra om denne.) Passer denne her for de som ikke har lest fifty shades of grey?:)

  SV;Elsker coveret på “Virus” selv:) Er ferdig med den og kan trygt anbefale boken videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du vil nok like den bedre hvis du har lest originalboken, men så lenge du vet litt hva fifty shades handler om så tror jeg det skal gå veldig bra altså :)

   Slett
 3. Fantastisk!! Denne skal finne veien til lesebrettet mitt, tenker jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra :D Gleder meg til å høre hva du synes om den når du er ferdig :)

   Slett
 4. Nå ble jeg nysgjerrig på denne. Jeg har ikke lest originalen, men har jo lest en del om den og utdrag, og så har jeg lest Twilight. Tror jeg skal gi den en sjanse etterhvert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det! :) Den er veldig veldig morsom! Selv om du bare hadde lest Twilight og aldri hørt om Fifty Shades of Grey kunne du sikkert ha kost deg med denne boken for Twilight referansene alene :) Så du burde absolutt gi den en sjanse :) (Spesielt når du har lest utdrag i tillegg!)

   Slett
 5. Men oh my! Jeg blir jo bare nødt til å lese både denne og originalen!
  Inspirerende skrevet, Amanda :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det :) Denne boken gjør det å lese originalen verdt det så kjør på ;)

   Slett
 6. Svar
  1. Jeg også :D Også digger jeg coveret!

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig