søndag 20. juli 2014

Anya`s Ghost av Vera Brosgol


Anya's Ghost
Jeg har blitt skikkelig glad i tegneserieromaner den siste uken. En av de jeg likte best var Anya`s Ghost av Vera Brosgol. Dette er historien om russiske Anya som ikke føler hun passer inn noe sted. En dag faller hun ned i ett hull i bakken, og blir kjent med et spøkelse. Spøkelset følger etter henne hjem, og bestemmer seg for å hjelpe Anya med å bli populær og flink på skolen. Anya begynner å bli kjempeglad for at hun har et spøkelse som venn og ledsager, men alt er ikke som det ser ut som.

Åh, jeg likte denne skikkelig godt! Historien var nydelig, hjertevarm og (jeg er en pingle) jeg ble ganske redd mot slutten. Jeg vet den er for barn og at jeg ikke burde blitt redd, men jeg ble det. Til mitt forsvar var det kveld da jeg leste den, og tegningene ble plutselig så skremmende.

Jeg elsket karakterene, humoren og måten historien ble fortalt på. Jeg likte egentlig alle karakterene, men kanskje spesielt familien til Anya. Moren hennes er en slik herlig mamma jeg har savnet å lese om. Akkurat passe masete og irriterende.

 Dette er en av de historiene som jeg ikke tror hadde blitt like bra hvis den var skrevet i romanform. Ansiktsuttrykkene sier så utrolig mye, og illustrasjonene gir liv til karakterene på en helt annen måte enn de hadde fått om det bare var skrevet ned. Det hjelper også på at illustrasjonene er helt nydelige. Jeg elsker denne tegnestilen. Den er enkel, men samtidig ikke for enkel.

Jeg anbefaler denne til alle som har lyst til å prøve en tegneserieroman. Den finnes også på norsk, så jeg vet hva jeg skal gi folk i julegave i år.

SHARE:

4 kommentarer

 1. Ja denne likte jeg også! =)
  Jeg oppdaget den via tegneseriebladet Nemi, som jeg abonnerer på. En liten del av fortellingen kom med hvert Nemi-blad over en viss periode, så jeg ventet i spenning på neste nummer for å få fortsettelsen =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi stilig! Kom hele fortellingen ut etterhvert? Kanskje jeg heller burde lest Nemi og spart litt penger ;) Neida, den er vel verdt det.

   Slett
  2. Ja, en del av fortellingen kom med Nemi-bladet en gang i måneden. Jeg husker ikke hvor mange deler den ble delt opp i, men det tok noen måneder før fortellingen ble ferdig. Det var ekstra spennende å få det månedlige Nemi-bladet i posten i den perioden ;) Men det er nok verdt å ha den samlet i en utgave =)

   Slett
  3. Hi hi! Jeg har også lest den, likte den godt, og jeg og ble redd mot slutten av tegneserien! Jeg har lest den fordi jeg fikk tegneserien i alle sine deler (tror det var 12?) av Kine i år :-D Jeg brukte det som do-lektyre, genialt ;-D

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig