søndag 3. februar 2013

Smakebit på Søndag: Brente skygger

God helg alle sammen!

Jeg holder for tiden på med fem forskjellige bøker, men den jeg vil dele med dere er Brente skygger av Kamila Shamsie. De fleste av dere har sikkert lest den allerede, men historien er så sterk at jeg ikke klarer å legge den helt fra meg. Og da jeg jo bare dele litt med dere!

Det er kjempevanskelig å forklare hva boken handler om, for den handler om så veldig mye. Så mange menneskers liv og historier knyttes sammen på en fantastisk og rørende måte. Grovt sagt vil jeg si at boken handler om Hiroko som overlever atombomben i Nagasaki i 1945, og livet hennes videre. Jeg har ikke vært i Nagasaki, men jeg var i Hiroshima nå i julen, så jeg ble derfor veldig grepet av historien med en gang. (Men det er en gripende historie selv om du ikke har vært der også)

Smakebiten jeg vil dele med dere i dag er hentet fra side 34:

Hun synes aldri hun har sett Nagasaki så vakker noengang. Hun snur hodet og ser spirene på Urakami-katedralen, som Konrad nettopp da står og ser mot da han oppdager et hull i skylaget. Solen strømmer gjennom og tvinger skyene enda lenger fra hverandre.
Hiroko.
Og så blir verden hvit.


For flere smakebiter kan du besøke bloggen til Mari, Flukten fra virkeligheten. Hvis du har lyst til å være med selv velger du deg ut noen linjer fra boken du leser nå, skriver ditt eget innlegg og linker det på Mari sin blogg! Det er veldig gøy, og jeg har i hvert fall oppdaget enormt mange gode bøker fra å lese andres smakebiter.

SHARE:

24 kommentarer

 1. Det hørtes ut som en virkelig spennende og interessant historie. Den havner rett på leselisten! Takk for tips og ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er den virkelig :) Ha en fin søndag du også!

   Slett
 2. Der er så mange historier som omhandler 2 verdenskrig, men ikke mange som handler om denne hendelsen. Takk for tipset, tror jeg vil lese denne snart :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er sant! :) Jeg tror dette er den eneste jeg har kommet over som handler om denne hendelsen.

   Slett
 3. Så fint at du har vært i Hiroshima når du skal lese denne boka. Har lest den, og er enig i at den er utrolig fascinerende. Moderne historie med bakgrunn fra tidligere tider. Fint tips. Ha en fin søndag ettermiddag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kjenner at det hjelper på når jeg leser den. Jeg blir mer engasjert enn jeg kanskje ellers hadde vært :) Tusen takk, ha en fin søndag kveld :)

   Slett
 4. Det låter som en intressant bok, precis som Tine säger så är det inte så många böcker, vad jag vet, som handlar om just den delen i andra världskriget.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er spennende med bøker som er litt annerledes og tar for seg litt andre hendelser :)

   Slett
 5. Denne boken har jeg stående i bokhyllen så kanskje den burde leses nå i februar en gang? Tusen takk for smakebit og påminnelsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, les den! :) Jeg har ikke lest mer enn rundt 140 sider men jeg liker den veldig godt sålangt :)

   Slett
 6. Takk for interessant og fint boktips : ) Likte både tittelen og coveret - fenget oppmerksomheten min raskt : )

  Så fantastisk - du har nylig vært i Nagasaki! Ble nysgjerrig på hva du du synes om Nagasaki?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, coveret er helt nydelig og veldig spesielt synes jeg :D

   Jeg har ikke vært i Nagasaki, men jeg var nylig i Hiroshima :) Det er en veldig fin by! Veldig stor, men det er visst mer som en landsby i Japansk perspektiv. Det var veldig sterkt å være der og se ruinene og høre historiene om bomben og hvordan den påvirket menneskene som bodde der i flere generasjoner. Hvis du er i Japan noengang vil jeg absolutt anbefale deg å ta turen innom :)

   Slett
 7. Denne boken leste jeg for et par år siden og jeg tenker fremdeles på den. En flott bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en sånn bok som det er vanskelig å legge helt fra seg. Jeg går i hvert fall rundt og tenker på den selv når jeg ikke leser, så jeg ser for meg at jeg kommer til å tenke på den i land tid fremover :)

   Slett
 8. Intressant boktips- tack för smakbiten!

  SvarSlett
 9. Fem bøker...ja, det er ikke verst!
  Brente skygger er ny for meg, men å lese om en som overlever atombomben synes jeg må være både interessant og gripende. At du har vært i Hiroshima forsterker nok opplevelsen av å lese denne boken, og for meg som ikke har vært der...vel, jeg bør nok lese denne boken. Takk for tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør det hele litt nærere på en måte :) Det å være i Hiroshima var en veldig sterk opplevelse i seg selv, og jeg merker at jeg blir veldig emosjonell når jeg leser denne boken. Jeg håper du plukker den opp, for den er virkelig veldig veldig bra :)

   Slett
 10. Dramatisk smakbit! Har inte läst något om Hiroshima faktiskt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, dette er min første bok om temaet :) Men det er spennende!

   Slett
 11. Takk for flott lesetipsm, høres ut som en bok for meg:) Intressant at den handler om Hiroshima. Intressant å høre du har vært der også, skjønner boken er aktuell da:) Ha en fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra :) Ja, det blir veldig mye mer personlig med en gang! Men jeg tror det er en bok som setter spor uansett om man har vært i Hiroshima eller ikke :) Ha en riktig fin dag!

   Slett
 12. Høres ut som en spennende bok! :) Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det også :) Anbefales! Ha en fin dag!

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig