lørdag 18. juli 2015

Omtale: Mørke hjerter av Hanne Kristin Rohde


Har du lest en bok der du lukker den etter å ha lest siste side og bare.. ikke aner hva du synes om den? Det var sånn jeg hadde det med denne boken.

Mørke hjerter er den første boken i serien som handler om Wilma Lind. Jeg mener den andre boken også er ute, men jeg har ikke lest den enda. I mørke hjerter er Wilma Lind ny seksjonsleder for volds og seksualforbrytelser. Dette skal vise seg å ikke være noen enkel oppgave. Hun opplever å ikke bli tatt alvorlig, spesielt når det kommer til hvilke saker de skal konsentrere seg om. Mange av kollegane hennes har dessuten et ganske.. fælt syn på kvinner. Spesielt prostituerte. Dette var til tider vanskelig å lese, men jeg synes forfatteren klarte å male et veldig troverdig bilde av hvordan det er å være kvinne i et så mannsdominert yrke (Selv om jeg selvfølgelig aldri har jobbet med dette, så for alt jeg vet kan det være langt fra sannheten).

Saken boken sentrerer seg om (jeg synes det mest spennende i krim er sakene) er serievoldtekter som kan ha endt med drap. Det viser seg fort å bli en mørk sak da menneskehandel og hallikvirksomhet antakeligvis er involvert. Det var her jeg falt litt av. I begynnelsen synes jeg det var veldig spennende og jeg leste ivrig videre i håp om å finne ut hva som foregikk. Uheldigvis var det ikke nok spenning eller mysterier for min del. Dette er selvfølgelig en personlig preferanse og trenger ikke nødvendigvis gå ut over din leseopplevelse.

Også karakterene var litt.. ehm.. svake for min del. I begynnelsen var jeg helt på Wilma sitt lag og jeg ønsket at hun skulle komme seg gjennom alle problemene på arbeidsplassen. Etter hvert greide jeg bare ikke å holde med henne. Jeg har ingenting imot karakterer som ikke bare er sukkersøte og snille, men vær så snill å gi meg en grunn til å heie litt på dem. Hvis jeg ikke forstår motivasjonene deres kan jeg heller ikke heie dem frem, men igjen så er dette bare mine personlige preferanser.

Alt i alt var denne boken grei underholdning, men jeg ønsket meg mer. Mer spenning, flere mysterier og mer karakterutvikling. Jeg er usikker på om jeg vil lese den neste boken. Kanskje de bare blir bedre og bedre? Hvis du har lest den andre boken i serien ville jeg satt pris på dine tanker om dette.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg har ikke lest noe av Rohde, har hatt så mange andre bøker som har fristet mer. Greit å høre hva du mener om boka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skjønner jeg. Hvis du ikke tror du liker denne er det bare til å skippe den (du vil ikke gå glipp av noe stort) og heller lese noen av de andre du har liggende :)

   Slett
 2. Har lest begge. Min omtale her:
  http://artemisiasverden.blogspot.no/2015/02/bare-et-barn-av-hanne-kristin-rohde.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for link! Takket være deg tror jeg faktisk at jeg vil lese den andre boken! Den virket jo kjempespennende :)

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig