onsdag 22. juli 2015

Omtale: Mr. Kiss and tell (Veronica Mars #2)


Oi oi oi. Bok nummer to var absolutt ikke skuffende. Faktisk var den enda bedre enn den første. Jeg greide nesten ikke å legge den fra meg..

Mr. Kiss and Tell (Veronica Mars #2)
La oss ta det første først: Kan du lese denne boken hvis du ikke har lest den første? Jeg vil si ja. Hvis du har sett tv-serien vil du klare å henge fint med. Kan du lese disse bøkene hvis du ikke har sett serien? Ja, men bare hvis du ikke vil se serien senere. Du vil bli så spoilet at du blir kvalm, men hvis du bare vil lese bøkene så kjør på.

For oss som både har sett på tv-serien og lest den første boken... Ååå denne er så bra. Jeg fangirler hardt her (Og det er ikke likt meg. Jeg er en kynisk, fæl person når det kommer til bøker).

Mr. Kiss and tell begynner ikke så lenge etter athandlingen i The thousand-dollar tan line er ferdig. Denne gangen skal Veronica undersøke en helt grusom sak der en jente har blitt voldtatt og nesten banket til døde for så å bli forlatt på landeveien for å dø. Mysteriet viser seg selvfølgelig å ikke være like enkelt som man først skulle tro. Det tar stadig mørkere vendinger som det til tider var virkelig skremmende å følge med på (Jeg har sååå lyst til å spoile men jeg skal la være).

Jeg har alltid beundret de som klarer å lage gode mysteirer. Hvis det er for enkelt blir alle sure, mens hvis det er for vanskelig og INGEN får det til, blir det bare kjedelig og lite troverdig. Disse bøkene faller i den perfekte midten for meg. Jeg er tydeligvis en idiot for jeg greier aldri å løse noe som helst, mens jeg tror nok at for eksempel kjæresten min (som er mye mer observant enn meg) kunne greid å løse litt i trådene.

Da jeg skrev om den første boken (Les omtale her) skrev jeg blant annet om hvor imponerende det var at du ble sendt rett tilbake til universet fra tv-serien. Karakterene føles som de samme personene, selv om de så klart har blitt ti år eldre og plassen føles helt som før. Det jeg satte pris på i denne boken var at vi fikk se mer fra noen av favorittene som Logan. I neste bok håper jeg vi får se mye mer av Wallace. Da blir jeg skikkelig lykkelig.

Som du sikkert har skjønt så likte jeg denne veldig godt. Hvis du har sett tv-serien og ikke lest bøkene så skjønner jeg ikke hva du driver med. Les dem nå! Hvis du ikke har sett serien så er det fremdeles veldig gode bøker. Jeg anbefaler dem veldig.


SHARE:

2 kommentarer

 1. Jeg er enig med deg at denne boken var bedre enn den første, og jeg likte begge to veldig godt. Det er et stort plaster på såret for at serien ble kansellert uten en ordentlig avslutning. Jeg synes begge bøkene har gode historier, men så har vel Rob Thomas hatt god tid på å tenke dem ut:-) Jeg er også enig med deg i at du blir dratt rett inn i det samme universet ti år etter på en troverdig måte. Det er helt sikkert mulig å lese bøkene uten å se TV-serien først, men har du ikke sett TV-serien har du jo så mye godt i vente at jeg aldri ville anbefalt det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt med enda flere Veronica Mars fans! Jeg er så glad det ikke sluttet med serieavslutningen. Håper vi får mange flere bøker i fremtiden :)

   Jeg er egentlig enig med deg i at alle burde se tv-serien først, men åååh jeg klarer ikke vente på at alle skal se den. Jeg må bare presse den på alle (både i virkeligheten og på nett) med en gang. Du er nok mye snillere enn meg hvis du lar de se serien først :)

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig