tirsdag 25. november 2014

Bøker man blir flau over å lese

Til tross for at vennene mine ofte snakker om meg som om jeg skulle være en veldig snobbete leser, så må jeg si meg uenig. Jeg føler selv at jeg kan lese alt mulig uten å være flau. Jeg leser tross alt flere av de samme bøkene som det elevene mine gjør, helt uten skam (Harry Potter må da være lov å lese i alle aldre).

For en stund siden merket jeg noe rart. Jeg leste en kort bok på omtrent 200 sider. Vanligvis leser jeg slike bøker veldig fort, men denne greide jeg ikke å bli ferdig med. Det slo meg etter hvert at omslaget kanskje hadde noe med saken å gjøre:

Comfort Food 

Dette omslaget skriker at dette er en bok som er litt på kanten. Den er erotisk, noe jeg liker å tenke at jeg ikke har noe problem med å lese. Likevel er det noe med måten hun sitter på som får meg til å føle at alle sender meg stygge blikk hvis jeg tar frem boken i offentligheten. Dette er en BDSM/slave type erotikk. I utgangspunktet er ikke dette noe jeg har problemer med. Jeg bare liker ikke at omslaget skriker at det er nettopp det jeg sitter og leser på toget.

Jeg er ikke en av de som misliker erotikk som sjanger. Jeg har lest en passelig mengde av det, og har mine tanker om hva som er bra og hva som er dårlig. Man skulle tro at suksessen Fifty Shades of Grey hadde helt ødelagt pinligheten rundt å lese denne typen bøker. Kanskje det har det også og det bare er jeg som ikke har fått det helt med meg.

Som bokelsker og selvutnevnt lesehest liker jeg ikke å innrømme det, men jo jeg er flau over å lese enkelte typer bøker. Som i dette tilfelle boken over. I alle fall i offentligheten der andre kan se meg (Det hjalp heller ikke på at jeg bare absolutt ikke likte boken, men mer om det siden).

Er jeg alene om dette eller er det flere som er flaue over å lese enkelte bøker?
SHARE:

4 kommentarer

 1. Jeg vil jo helst tørre alt, men må innrømme at jeg ofte lar vær å lese visse bøker offentlig. Også litt for å beskytte andre mot å bli flaue. Ikke alle er komfortable med nakenhet.
  Omslaget på denne boka likte jeg ikke. Bildet assosierer (for meg) til skam. Og det er ikke sexy!

  Kan jeg tipse deg om underholdende BDSM? Tiffany Reisz's trilogi The original sinners!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at jeg ikke er alene. Jeg er helt enig i at dette omslaget ikke er bra. Du greide å forklare hvorfor mye bedre enn meg. Det er helt sikkert skammen som gjør det dårlig! (Jeg tenkte ikke på at det var derfor før du sa det, men jeg tror du har helt rett).

   Ooh det skal jeg undersøke nærmere! Tusen takk for tips :D

   Slett
  2. Det er bra du skriver om bøker og sex og flauhet og .. Jeg liker det! Tøft!
   Jeg har lagt deg til på min bloggroll så jeg får med meg nye innlegg :)

   Slett
  3. Tusen takk, så utrolig hyggelig å høre! Nå ble jeg veldig glad :)

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig