lørdag 22. november 2014

Ukens bordbrikke: Om du kunne se meg nå av Cecilia Ahern

En bordbrikke er en bok jeg har prøvd å lese, men som jeg har måtte legge ned av ulike grunner. Det betyr ikke nødvendigivs at jeg ikke likte boken.


Jeg er trist, for jeg gledet meg veldig til å lese denne. Jeg begynte på den i juli og har fremdeles ikke blitt ferdig. Vanligvis leser jeg en bok på omtrent fem timer, så jeg har selvfølgelig ikke lest denne jevnt og trutt siden juli. Dette er en av de som jeg har prøvd å lese litt, for så å legge fra meg for så å plukke opp igjen. Det var en evig runddans. Nå er jeg omtrent halvveis og tror ikke at jeg kommer til å lese den ferdig. Her er mine grunner:

Jeg likte skrivestilen. Den er enkel, men den fikk meg engasjert. I alle fall nok til at jeg fikk et positivt inntrykk av historien og boken. Jeg vil definitivt prøve en av hennes andre bøker.

 Karakterene var helt midt på treet for meg, men de var ikke irriterende på noen som helst måte. De virket bare litt underutviklede, men samtidig har jeg ikke lest hele boken så jeg kan ikke dømme dem i forhold til utvikling. Jeg likte også det magiske elementet, selv om jeg ikke kom langt nok inn i boken til å faktisk finne ut så mye om det.

Et av mine problemer med denne boken er et veldig personlig problem. Den er nemlig skrevet fra flere perspektiv. Dette funker sjeldent for meg og er noe jeg vanligvis holder meg unna. Her visste jeg ikke om det før jeg begynte å lese. Hadde jeg visst om det hadde jeg antakeligvis aldri plukket den opp i utgangspunktet.

Et annet problem for meg var at jeg aldri ble skikkelig investert i historien. Ja, den var søt og koselig, men jeg greide aldri å bry meg så veldig. Jeg er ikke sikker på hvorfor, for den var ikke direkte kjedelig eller treig. Den bare fanget meg ikke. Jeg følte ikke at jeg måtte fortsette å lese, og da blir den ikke lest heller. Det mest interessante for meg var å finne ut hva som egentlig foregikk angående det magiske elementet. Uheldigvis var ikke dette interessant nok til å holde på konsentrasjonen min.

Det kan godt hende at jeg bare ikke var i riktig humør for denne boken da jeg leste den. Jeg har planlagt å prøve å plukke den opp igjen hvis jeg liker noen av hennes andre bøker, men for nå ligger den halvlest i hyllen min.

SHARE:

3 kommentarer

 1. Det er ikke ofte jeg legger fra meg bøker uten å lese ferdig, men det skal jeg bli flinkere til hvis jeg ikke liker dem. Men humøret har litt å si! Har et par i bokhylla som er halvlest - aner ikke om jeg kommer til å ta de fram igjen. Lykke til med neste bok!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde det sånn før. Da følte jeg at jeg måte lese ferdig alt i tilfelle det ble bedre mot slutten, men nå har jeg ikke tålmodighet til det lengre. Vet ikke om det er positivt eller negativt. Jeg er helt enig i at humøret har mye å si! Nesten skummelt mye. Tusen takk :)

   Slett
 2. Kult konsept! Ukens bordbrikke... beskrivende :)
  Jeg for å ikke avslutte bøker som ikke fenger. Bort med dem! :)

  SvarSlett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig