torsdag 29. november 2012

Personlig favoritt: Forbidden

I dag tenkte jeg å dele en personlig favoritt med dere. Dette er en bok jeg ikke har hørt så mange snakke om, og få i min vennekrets har lest eller hørt om den. Boken jeg snakker om er Forbidden av Tabitha Suzuma og den er helt nydelig. Dette er virkelig en av mine favorittbøker noensinne. Hvis du har hørt om denne boken før, men aldri lest den selv, så høres dette kanskje litt rart ut.

ForbiddenForbidden handler nemlig om to søsken, en søster og en bror, og deres kjærlighet til hverandre. Men dette er ikke vanlig søskenkjærlighet. De er forelsket i hverandre. Maya og Lochan har måtte ta over ansvaret for sine tre yngre søsken etter at faren deres forsvant ut av livene deres og moren ble alkoholiker. De har på mange måter tatt over det daglige ansvaret som "far og mor", og må holde dette hemmelig for omverdenen. De er daglig redde for at noen skal legge merke til at foreldrene aldri er hjemme og kontakte barnevernet, og må derfor lyve til alle de kjenner. Men snart får de enda mer å lyve om, de har nemlig utviklet følelser for hverandre.

Før jeg leste denne boken var jeg veldig skeptisk til handlingen. Jeg mener, det er en bok om to søsken som er forelsket i hverandre, det kan jo ikke være bra. Men jeg tok grundig feil! Denne boken handler om så mye mer enn det! Den handler om hvordan systemet svikter, psykiske sykdommer, tabubelagte tema og forbudt kjærlighet.
Dette er den aller mest romantiske boken jeg har lest i hele mitt liv! Språket er helt nydelig, og forfatteren er en mester til å uttrykke følelser. Historien er så vond på så mange plan, og den rører ved dype temaer og problemer i samfunnet. Jeg har delt denne boken med flere venninner og alle har blitt sinte av å lese den, selv om de alle har blitt sinte på forskjellige personer. Men alle har vært enige om at det er en veldig bra bok som flere burde lese! Jeg kan virkelig ikke få anbefalt den nok! Den er trist og rørende, samtidig som den er veldig romantisk. Hele følelsesspekteret mitt ble satt i sving mens jeg leste denne boken. Jeg var rasende, jeg gren, jeg lo, jeg sa "awh" høyt. Jeg var rett og slett et vrak, og kunne ikke få boken ut av hodet selv etter at jeg var ferdig. 

Dette er en sånn bok som alle burde lese! Den er fantastisk skrevet og berører vanskelige temaer. Søskenkjærlighet på denne måten er dessuten ikke noe jeg har lest om i en bok før, og jeg synes det var lagt frem på en veldig god måte. Du sitter ikke igjen og tenker at incest er ok, men du sitter definitivt igjen med en klump i halsen og mange følelser å holde på plass.

Terningkast: 6

SHARE:

9 kommentarer

 1. Denne har jeg faktisk hjemme i bokhyllen. Jeg kjøpte den etter å ha lest en bloggomtale faktisk, men har ikke sett noen andre enn den ene før nå. Den høres interessant ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååh du må få lest den nå med det samme :) Neida, men den er veldig bra! Gled deg! ;)

   Slett
 2. Oi, denne skal jeg sjekke ut! Moro med bok med litt annerledes tematikk enn man er vant til. Takk for tips.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! :) Jeg har i hvert fall ikke sett flere ta fatt på denne problemstillingen! Også er den veldig bra i tillegg (synes jeg da)

   Slett
  2. Denne hørtes veldig interessant ut! Glad jeg leste omtalen din, for basert på omslag og tittel hadde jeg aldri blitt interessert. Jeg tror ikke jeg har lest noen bøker som omhandler incest før, i alle fall ikke på denne måten (jeg mener, jeg har vært borti bikarakterer som har seg med hverandre, og det har alltid blitt uglesett til de grader, men utover det kan jeg ikke huske å ha lest noe).

   Slett
  3. Så bra! :) Det var en tilfeldighet at jeg plukket den ut, men jeg er så glad jeg gjorde det! Dette er virkelig en av de beste bøkene jeg har lest :)

   Slett
 3. Jasså, sier du det.. Jeg skriver den opp jeg da :-) Må jo være bra når du skriver det på den måten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes i hvert fall den er det :) Det er nok en av de beste bøkene jeg har lest! Håper du liker den ;)

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig