fredag 13. juni 2014

City of Glass av Cassandra Clare (omtale)

 Advarsel: Denne omtalen er skrevet som lister og inneholder spoilere.


 Jeg ble ferdig med bok nr 3 i The Mortal Instruments serien for noen dager siden. De to første bøkene i serien var litt meh for meg. Jeg likte de nok til at jeg ville fortsette på serien, men jeg likte de ikke så godt at jeg MÅTTE ut for å kjøpe resten av serien med en gang å lese ALT på en kveld. Men jeg må si at serien virkelig har tatt seg opp. Det er noe alle har sagt hele tiden, men en del av meg var fremdeles litt skeptisk (Men den tar seg virkelig opp! På ordentlig).

 


Ting jeg likte:

 • Det jeg likte best var at det skjedde så mye hele tiden. Jeg fikk nesten ikke tid til å "slappe av" mellom alt som skjedde. I de tidligere bøkene har jeg kjedet meg gjennom store deler av historien, men ikke denne. Her var jeg "med" fra begynnelse til slutt.
 • Karakterene sier ifra om at Clary kan være en tosk. Dette setter jeg alltid veldig stor pris på i bøker der hovedpersonen ofte kan gjøre dumme ting (Slik Clary ofte gjør).
 • Magnus Bane var mye med gjennom hele.
 • Vi fikk endelig svar. SVAR! Endelig! Skulle bare ønske det ikke var så mye infodumping, men det kommer jeg tilbake til i "Ting jeg ikke likte" listen.
 • Vi fikk endelig vite at Clary og Jace ikke er søsken. Herregud dette gjorde bøkene så utrolig mye mindre kleine! Jeg har vridd meg i smerte gjennom alle de "søte" kjærlighetscenene og lurt på hvorfor ingen kaller bøkene incestiøse. Jeg har ikke turt å lese de offentlig på grunn av dette. Nå kan jeg endelig kose meg med god samvittighet.
 • Sebastian. Greit, han var kanskje egentlig ikke Sebastian, men jeg likte han veldig godt. Jeg synes karakteren hans var ekkel og ufyselig, men den gjorde alt litt mer spennende. 


Ting jeg ikke likte:

 • Infodumping. Ok, vi fikk svar på mye vi hadde lurt på, men trenger vi å få det så.. Oppi fjeset? Det blir litt kjedelig med forklaringer som går over uendelig mange sider.
 • Jeg liker Simon som karakter veldig godt. Han er kanskje min favoritt utenom Magnus Bane. I denne boken følte jeg at han var litt utenfor handlingen. Ja, han var mye med i boken. Likevel gjorde han ikke så mye. Han er halvveis unnskyldt med at han satt i fengsel store deler av boken.
 • Avslutningen virket litt.. enkel. Jeg skulle ønske det var vanskeligere og savner mer PANG. (Gir det mening? Jeg aner ikke).

Helhetsinntrykk


Alt i alt var City of Glass en positiv leseopplevelse for meg. Det er fremdeles ikke slik at disse bøkene er de beste i verden, hverken i skrivestil eller plotutvikling, men de prøver ikke å være det heller. Dette er lettleste, morsomme og underholdende bøker for de som liker den slags. Dessuten begynner jeg virkelig å varme opp til flere av karakterene, noe jeg aldri hadde trodd jeg skulle gjøre da jeg nettopp var ferdig med den første. Denne var desidert mye bedre enn de forrige, så jeg håper og satser på at den neste boken bare blir enda bedre.
SHARE:

2 kommentarer

 1. Denne serien har jeg satt på leselisten (som nevnt før er lang, men det hjelper at bøkene er lettleste), og jeg leste nettopp en positiv anmeldelse av den, men med tanke på helhetsinntrykket ditt av serien blir den ikke prioritert i en hektisk hverdag. Jeg kommer uansett til å ha den i tankene til en gang jeg trenger lettlest underholdning :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke den beste serien i verden, og er ikke noe jeg ville ha prioritert øverst i en hektisk hverdag selv (hvis jeg skal være helt ærlig), men nå som jeg har sommerferie og masse tid koser jeg meg gjennom den :) Spar den til en dag du har bedre tid og/eller er i humør du ;)

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig