lørdag 13. april 2013

The Iron King

Et av målene mine for i år er å begynne å lese flere bøker jeg allerede eier, og ikke bare kjøpe nye hele tiden. For hva er egentlig vitsen med å kjøpe bøker som bare blir stående i bokhyllen og samle støv?
Jeg kjøpte The Iron King av Julie Kagawa for to år siden, hvis jeg ikke husker helt feil. Det var med andre ord på høy tid å plukke den opp. Og jeg er veldig glad for at jeg gjorde det. Jeg synes historien var spennende, interessant og original.

The Iron King (The Iron Fey, #1)

The Iron King handler om Meghan Chase, en jente som ikke føler at hun passer helt inn. Hverken hjemme eller på skolen. Utenom dette lever hun et normalt liv, helt til alt en dag blir snudd på hodet. Ikke bare finner hun ut at hun er datteren til en fekonge, men lillebroren hennes å oppføre seg rart. Det viser seg at det ikke er broren hennes lenger, men en changeling. Den ekte lillebroren hennes har blitt kidnappet av feer, og hun må dra til deres verden for å få han tilbake.

Jeg er ikke, i utgangspunktet, en veldig stor fan av feer i bøker. Det er vel en av grunnene til at jeg har ventet så lenge med å lese denne boken. Men jeg ble positivt overrasket. Spesielt over karakterene. Jeg likte dem alle sammen. Meghan er ikke en dum idiot, men har faktisk realistiske reaksjoner på det som skjer rundt henne. Hun klarer å bruke hodet, samtidig som hun alltid har et større mål for øyet; nemlig å få broren sin tilbake. Dette gjorde det lett å sympatisere med henne for min del, og jeg endte opp med å heie på henne. Puck var en annen av karakterene jeg likte godt. Han var morsom og sympatisk, selv om jeg ikke vet hvordan jeg føler det om det utvikler seg noe trekantdrama med han senere. Min favorittkarakter var den snakkende katten Grimalkin. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har en greie for snakkende dyr.

Noe annet jeg likte var at det skjedde mye hele tiden. Vi forflytter oss rundt, både i feenes verden og i den virkelige verden. Meghan blir satt i den ene vanskelige situasjonen etter den andre, og det skjer alltid noe. Jeg liker bøker der det skjer ting. 

Julie Kagawa skriver helt nydelig, med vakre beskrivelser som likevel ikke blir for overdådige.Skrivestilen er nok en av bokens sterkere sider. Jeg kunne lest resten av serien bare på grunn av skrivestilen alene.

Men det var også noen ting jeg ikke likte like godt. Jeg vet jeg sikkert er pirkete, men jeg kan ikke noe for det! Til at hele boken var full av eventyr og action så synes jeg slutten var litt.. lettvindt? Jeg satt igjen og tenkte "Hæ? Var det alt?", noe som ikke er særlig bra. Jeg liker en stor og vanskelig avslutning, og ikke noe antiklimatisk tull. I tillegg synes jeg kjærlighetshistorien var litt meh. Antakeligvis fordi jeg ikke likte prinsen, og alle vet at de ender opp sammen, så hvis det kommer en kjærlighetstriangel i bok to så skriker jeg. (Jeg har ikke lest hele serien så jeg vet det jo egentlig ikke, men jeg tørr å vedde på det) Men når det er sagt, så kommer jeg nok til å lese bok 2 også.

Terningkast: 4


SHARE:

12 kommentarer

 1. Så fin omtale! Kjekt med bøker som gir slike positive overraskelser :D
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Ja, ikke sant! Noen av mine favorittbøker har vært bøker jeg egentlig var skeptisk til, men som jeg endte opp med å elske.
   Jeg ønsker deg en glad dag også Pia :)

   Slett
 2. Jeg synes ikke du er pirkette, man kan aldri blir for pirkette! Jeg synes det er flott det er bokbloggere der ute som er kritisk. Lykke til med lesningen av bok to, om det blir om et år eller to eller om du allerede har begynt å lese den.

  Jeg burde også blitt flinkere til å lese bøkene jeg allerede har. Det er vanskelig! Men når det er sagt holder jeg på å lese en bok jeg kjøpe i mars nå så det er håp for meg. Burde gjøre en regel om å alltid holde på å lese en bok jeg eier ved siden av de andre bøkene som jeg låner på biblioteket eller leser på lesebrettet. Sagt, dermed gjort! Ny regel fra nå av :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt å høre :) Jeg føler meg av og til litt slem når jeg skriver og er pirkete, men jeg kan ikke la være å være ærlig heller. Godt å høre at det blir satt pris på i alle fall :)

   Det er veldig vanskelig! De nye bøkene blir alltid mye mer fristende dessverre.. Jeg kan tenke meg det er vanskeligere å lese bøkene du selv har når du låner bøker fra biblioteket, for de bøkene har jo en tidsfrist før de skal tilbake igjen. Det er mye av grunnen til at jeg sjeldent låner bøker. Men lykke til med ny regel! Synes den var super :)

   Slett
  2. Takk, takk! Hadde en lignende regel før der jeg leste annenhvert bok fra biblioteket og fra egen hylle. Det fungerte godt! Men nå leser jeg så mye sånn litteratur der jeg trenger å lese flere på en gang for variasjonen sin del.

   Slett
  3. Ååh jeg og er der for tiden! Jeg må alltid lese minst to bøker om gangen, ellers blir jeg gal haha

   Slett
  4. :-D Akkurat nå leser jeg en sakprosa bok og en diktsamling.

   Slett
 3. Jeg er helt enig med deg i det du sier om å lese bøkene som allerede står i hyllen, men likevel kommer det stadig nye :)
  "Spennende, interessant og original" er et godt utgangspunkt for meg når jeg skal legge nye bøker til leselisten og jeg fikk lyst til å lese denne selv om slutten var antiklimaks.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vanskeligere enn man skulle tro. Og det er så utrolig vanskelig å la være å kjøpe flere bøker! Det er så mange bra bøker der ute, og jeg vil eie alle sammen. Haha :)

   Så bra! Jeg gleder meg til å høre hva du synes når du er ferdig! :)

   Slett
  2. Jeg kjenner meg godt igjen i det du skriver om å ville eie dem alle sammen! Det kan nok ta tid før jeg får lest denne boken, leselisten er jo så lang :)

   Slett
 4. Jeg elsker Julie Kagawa, og denne serien syntes jeg bare ble bedre og bedre (og Ash blir søtere). Puck må være min favoritt karakter gjennom tidene. Dette var også en av de få feebøkene jeg har lest, og jeg liker også veldig godt det konseptet med at de forflytter seg hele tiden mellom virkeligheten og never never.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt å høre :) Jeg skal absolutt sjekke ut resten av serien!
   Og jaa Puck er herlig :D Håper vi får se mye mer til han utover i serien!

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig