fredag 30. november 2012

Hush, Hush

Fifty shades har lenge stått alene på "slakt" hyllen min. Jeg liker egentlig ikke å slakte bøker, fordi forfatteren har brukt mye tid og krefter på å skrive, men noen ganger kommer du over en bok som plager deg så mye at du føler det er ditt ansvar som medmenneske å advare. Jeg har nylig lest en slik bok, og det er klart for en ny slakt. Før jeg begynner vil jeg bare si kort at jeg ikke prøver å fornærme noen som liker boken! Det er flott at vi har forskjellige meninger om bøker, og hvis du elsker denne boken må du gjerne forklare hvorfor i kommentarfeltet. Dette er bare min mening.

Hush, Hush (Hush, Hush, #1)
Med et så vakkert cover er det vanskelig å se bort! Jeg tror den heter fallen engel på norsk men er ikke helt sikker. Hush, Hush er skrevet av Becca Fitzpatrick og den handler om falne engler, som du sikkert kan se fra coveret. Boken handler om Nora Grey, en helt vanlig tenåring. Hun blir plassert sammen med den skremmende og mystiske Patch på skolen og føler seg veldig tiltrukket av ham. Men rare ting begynner å skje, og hvor enn hun går ser hun Patch. Hun vet ikke hva hun skal tro eller hvem hun kan stole på. Og hvem er egentlig den mystiske Patch? 

Jeg har allerede nevnt at dette er en slakt, så du er nok forberedt på noen upopulære meninger. Jeg likte bare ikke denne boken. Jeg likte den ikke i det hele tatt, og jeg har samlet sammen en liten liste med det jeg likte minst. Hvis du vet at du ikke har et problem med noe av dette så for all del: gi boken en sjanse. Listen kan inneholde spoilere.
 • La oss begynne med det som irriterte meg mest, så har vi det ute av veien! Du har sett coveret. Du har lest hva jeg har skrevet om boken. Hvis du er det oppegående mennesket jeg er sikker på at du er, så har du en anelse om hva Patch er for noe! Men det tar Nora over halve boken å finne det ut! Jeg satt hele tiden og tenkte at selvfølgelig er han en fallen engel. Det forklarer alt som skjer, det er på coveret for pokker. Men likevel tar det alt for lang tid før Nora finner det ut. Da hun endelig fant det ut kjedet jeg meg. Det verste var nesten at det var lagt opp som om det skulle være et stort sjokk for leseren.. Enten tror forfatteren at vi er hjernedøde, eller så hadde hun et annet cover i tankene da hun skrev boken.
 • Mitt andre punkt kan settes sammen med det første punktet. Jeg har en følelse av at to personer skrev denne boken, og at de ikke kunne bli enige om hvilken bok de ville skrive. En ville skrive en  paranormal kjærlighetshistorie mens den andre ville skrive en psykologisk thriller for ungdom. Etter å ha kranglet en stund kom de frem til et kompromiss. Den første halvdelen av boken kan være litt som en psykologisk thriller, mens i den andre halvdelen pøser vi på med så mye paranormalt som vi bare får klemt inn. Jeg har en følelse av at jeg har lest to forskjellige bøker, som på ingen måte smelter bra inn i hverandre. Og så vidt jeg vet var det bare en forfatter som skrev denne boken.
 • Nora er en idiot. Hun er kanskje den dummeste heltinnen jeg har lest om i hele mitt liv, og det sier litt. Nå er jeg kanskje slem, men hun er virkelig ikke den skarpeste kniven i skuffen. Hun setter konstant seg selv i fare. Det kan hende at forfatteren har gjort henne slik for at vi skal synes hun er "søt" med sin mangel på normale overlevelses-instinkter, men jeg føler forfatteren er lat. Hun trenger at Nora gjør dumme ting og går inn i mørke bakgater alene fordi det får plottet videre. Selv om det er idiotisk og ingen normal person ville gjort det, så trenger hun det for å presse historien videre. Dette irriterte meg og var egentlig bare slitsomt.
 • Dette er kanskje den mest forstyrrende kjærlighetshistorien jeg har lest i hele mitt liv. Patch er verre enn Christian Grey. Han stalker henne, seksuelt trakasserer henne, plager henne og er egentlig bare veldig slem og prøver å skade henne. I tillegg så har han faktisk onde hensikter, noe Nora tilgir så snart han har innrømt at han vil henne vondt. Jeg sa jo at Nora manglet sunn fornuft! 
 • Spoiler! Når du leser en bok som legger opp til et mysteriet med mange mistenkte, så er det ganske antiklimaks når alle mistenkte har onde hensikter. Finnes det en person i denne boken som ikke vil drepe Nora?
 • Hvorfor skal alle forfattere sette den "slemme gutten" og den "snille jenten" sammen i et skoleprosjekt? Er det bare her man treffer badboys nå for tiden? (Mangel på fantasi?)
 • Jeg nekter å tro at læreren ikke gjør noe når Patch åpenlyst seksuelt trakasserer henne i klasserommet. Alvorlig talt. Jeg vet ikke hvorfor men dette plaget meg grenseløst!
Jeg tror jeg har dekket de mest irriterende punktene. For å oppsummere så var ikke dette noen god leseopplevelse, så jeg vil råde alle til å holde seg borte fra denne boken. Har du lest boken? Hva synes du? Jeg er spesielt interessert i å høre fra deg hvis du likte den!

Ha en fin dag! :)

SHARE:

2 kommentarer

 1. Knallbra bokomtale, ærlig og rett på sak. Heldigvis er vi forskjellige, og jeg tror nok ikke at denne boken er noe for meg (der er nok du og jeg ganske like) - selv om omslaget var nydelig! Klemklem :)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for det! Kjempe hyggelig å høre :)

  Ja, ikke sant! Jeg føler de fleste "dårlige" bøkene jeg leser har et nydelig cover nesten for å lure meg til å lese boken! haha

  Ha en fin dag Anette! :)

  SvarSlett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig