fredag 21. februar 2014

School spirits - omtale

Dette var en morsom liten bok. Jeg har ikke vært en veldig aktiv leser i det siste, noe jeg liker å skylde på skolen for. Jeg har sagt det før, men jeg har store problemer med å lese bøker jeg blir "tvunget til å lese". Nå til mandag skal jeg egentlig ha lest syv bøker og jeg har bare lest ferdig to av dem.. Ikke har jeg lest noe annet heller, så jeg trenger virkelig å komme inn i lesing igjen (slik at jeg ikke stryker faget mitt).  

School spirits av Rachel Hawkins skulle vise seg å være den perfekte boken for meg som trengte noe litt "lettere" for å komme gjennom alle de litt tyngre norske, danske og svenske klassikerne jeg må lese før neste oppgave kommer ut. Boken var veldig artig, og handler om Izzy Brannick som, sammen med moren sin, slår demoner, hekser, spøkelser og andre vesener. De er nesten som et slags monster-politi, og deres slekt har bekjempet monstre i generasjoner. Den nyeste saken deres, den vi følger i boken, er en ganske vanlig spøkelsessak på en skole. Dette burde i utgangspunktet være en enkel jobb, men det viser seg snart at det ikke blir så enkelt som Izzy hadde sett for seg.

School Spirits 

Dette er ikke en spesielt minneverdig bok, og det blir neppe din neste favoritt, men den var enkel, morsom og underholdende. Med andre ord, akkurat det jeg trengte nå. Flere av karakterene var morsomme, og de hadde god kjemi med hverandre. Izzy har aldri gått på skole før, eller vært mye med andre på sin egen alder for den sags skyld, og hennes kleinhet, samt problemer med å opptre vanlig, var til tider veldig morsomt. 

Dette er ikke en skummel spøkelseshistorie (noe du kanskje ser på omslaget). Jeg er veldig glad i skikkelige grøss, men jeg vet at veldig mange ikke er det. Hvis du vil prøve deg på spøkelser men ikke liker å bli skremt, så finner du ikke noe spesielt skremmende her. Jeg skulle egentlig ønske det var litt mer skvetting, skriking, blod og mysterier, men det er kanskje bare meg.

Når det kommer til slutten, ble jeg litt skuffet over at det var "over i en fei". Jeg merket at det bygget seg opp til å bli virkelig spennende og tenkte at "hurra, nå skjer det ting her!" så "bom.. der var det over". Det var nesten litt antiklimatisk. 

Men alt i alt likte jeg boken. Det er kjekt med slike enkle og lettleste bøker innimellom alle de tunge klassikerne jeg blir tvunget til å lese.

SHARE:

1 kommentar

  1. God omtale! Lykke til videre med studiene og de tunge bøkene dere leser. Jeg forstår godt (!) det er deilig å lese lettere bøker i mellom.

    SvarSlett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig