tirsdag 23. juli 2013

Secret Vampire

Beklager at jeg har vært litt fraværende den siste tiden. Det var så dårlig vær at jeg rømte til Østlandet, der sommeren tydeligvis hadde gjemt seg. Den dagen jeg reiste ble det selvfølgelig sol i Bergen. Men jeg er ikke her for å snakke om været, men om Secret Vampire, den første boken i Night World serien til
 L. J. Smith.

Jeg har ikke lest noe annet fra henne enn Forbidden Game triologien, men jeg likte den veldig godt. Faktisk så likte jeg den så godt at jeg kjøpte første volumet av Night World serien hennes med de tre første bøkene. Night World bøkene handler om en verden av vampyrer, hekser, varulver og andre overnaturlige vesener som lever side om side med menneskene. Det er to regler de følger; ingen mennesker må få vite at de eksisterer, og de må ikke forelske seg. Alle bøkene handler om hvordan disse reglene blir brutt.

I den første boken møter vi Poppy. Hun er en livlig seksten år gammel jente, som blir diagnosert med en dødelig krefttype som kommer til å ta livet av henne innen kort tid. Hun vil naturlig nok ikke dø, og er desperat etter en måte å overleve på. Men da James, hennes bestevenn og hemmelige forelskelse, gir henne en mulighet til et evig liv som vampyr, står hun ovenfor et vanskelig valg. Det hele blir mye mer komplisert da Phil, tvillingbroren hennes, finner ut hva James er og hva han prøver på. Da er det ikke lenger bare Poppy som er i livsfare.

I begynnelsen hadde jeg mange problemer med denne boken. Noe som plaget meg var at alt gikk veldig fort frem. Både forholdet mellom James og Poppy, og sykdommen hennes. Det skjer veldig mye på veldig få dager, for ikke å snakke om få sider. Men det største problemet med dette var at selv om det skjedde mye på kort tid så ble jeg ikke engasjert likevel. Det hele ble egentlig en ganske kjedelig opplevelse. Noe som var rart siden det skjedde så veldig mye, men samtidig ikke egentlig noe veldig spennende. Det var ikke før langt uti boken at spenningen virkelig ble satt i gang. Men fra det punktet var jeg veldig fornøyd. Det var også et problem for meg personlig at jeg forventet meg for mye. Jeg likte virkelig Forbidden Game triologien hennes, og forventet noe lignende fra denne boken. Det var ikke denne bokens feil. Men da jeg først hadde vendt meg til historien og innsett at dette var en vampyr-kjærlighetshistorie med kreft, så klarte jeg å kose meg med boken.
Det hjalp også å innse at dette er en bok for jenter (og noen gutter) som er en del yngre enn meg. (Jeg tenker kanskje 11-12.) Hadde jeg vært på den alderen hadde jeg sikkert elsket denne boken. Den er veldig "ren" i både språk og handling. Det er ikke noe fokus på sex, og kjærligheten er søt og til tider sjarmerende.

Jeg skal gi de to neste bøkene en sjanse siden jeg allerede har de, men jeg har ikke skyhøye forventninger. Men hvis du liker litt søte, lettleste vampyr-kjærlighetshistorier så kjør på.
Secret Vampire (Night World, #1)    Secret Vampire (Night World, #1)

Jeg skulle ønske at jeg hadde bestilt boken med det gamle omslaget. Jeg vet ikke hvorfor, men det ser helt herlig sjarmerende (og dårlig) ut.

Jeg kommer til å lese de to neste bøkene på et eller annet tidspunkt, men først skal jeg lese V for Vendetta så jeg er usikker på når det blir.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Er det en trilogi eller er det flere bøker enn tre? Høres spennende ut, vampyrer blir aldri kjedelig de. Gamle oldschool omslag- ja takk! Må påpeke at omslagene så ikke ut som noe for tolvåringer, ler.

  God lesning av V for Vendetta. Jeg elsker filmen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er det vel ikke. Jeg roter sånn :P Men det er tre bøker i min bok, så jeg blir forvirret. Nei, omslagene ser skikkelig .. erotiske ut? Hvis du skjønner hva jeg mener, haha. Ikke noe jeg ville ha kjøpt til mine tolvåringer og tenkt at dette var en koselig bok, men den er skikkelig koselig.

   Ja! Filmen er herlig! Jeg måtte ta pause fra V for Vendetta pga vannskader :( Sånn går det når man ikke tenker og slenger boken ned i en solstol med vann..

   Slett
  2. Ha ha ha (hei jeg heter Heidi og er en sadist) RIP V for Vendetta.

   Erotisk: helt riktig. Litt sånn "Hei, kom og ha sex med meg på kirkegården foran en gravstøtte, mm? Klokken ni?"

   Slett
  3. Hahah Det er AKKURAT sånn det ser ut også! Jeg ser for meg at han mannen på omslaget sier det du skriver men med en litt.. puslete stemme :P Haha

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig