lørdag 13. juli 2013

City of Bones

Denne boken altså! Jeg har så mye å si om den, samtidig som jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne. Dette blir sikkert litt rotete så beklager på forhånd.


City of Bones (The Mortal Instruments, #1)
 City of Bones av Cassandra Clare foregår i New York. Vi følger Clary Fray, en femten år gammel jente som ser ting andre ikke ser. Og med ting, mener jeg demoner. Hun møter en gjeng med shadowhunters, altså demonjegere, og vil først ikke ha noe med de å gjøre. Men når moren hennes blir kidnappet må hun dykke ned i den paranormale verden for å finne ut hvem som har tatt moren hennes, hvorfor og finne ut hvordan hun kan få henne tilbake.

Jeg hadde veldig lave forventninger til denne boken, men jeg ble gledelig overrasket. Hvis jeg skal være helt ærlig så er jeg lut lei av bøker om både vampyrer, feer og varulver. Og i denne boken får du alt dette og mer. Men herlighet så gøy det er!
Det beste med boken for meg var, uten tvil, karakterene. Jeg likte måten de forholdt seg til hverandre, og jeg lo veldig av alle vitsene (Som ofte var litt tørre, min favoritt!). Ok, Clary var ikke min favoritt. Men hun var ikke så irriterende som enkelte andre kvinnelige hovedpersoner jeg har lest om i det siste. *Host* Tally *Host*. Resten av karakterene var helt herlige, og de fleste har velutviklede bakgrunnshistorier. Det skjer noe spennende nesten hele tiden, og jeg hadde derfor store problemer med å legge fra meg boken. Mysteriet med moren til Clary fikk meg til å lese ivrig videre, selv om det var passe åpenlyst (Med et par tvister). Noe jeg elsket med denne boken var motivasjonen til Clary, som pusher historien videre. Det var forfriskende å se at hun kastet seg inn i farer, ikke fordi hun var forelsket i en mystisk mann, men fordi hun skulle redde moren sin.

Selve plottet var litt opp og ned for meg. Enkelte deler likte jeg veldig godt, mens andre deler fikk meg til å himle med øynene. Jeg hadde noen store problemer med slutten, men jeg skal ikke spoile noe her. I tillegg til at antagonisten egentlig ikke var så skummel. Men det var kanskje meningen, jeg vet ikke.
Jeg har tidligere nevnt at jeg elsket motivasjonen til Clary. Men dette med moren hennes var også noe av det jeg mislikte mest med hele boken. Altså hallo jente, moren din er kidnappet og du bruker ganske lang tid på å ikke gjøre noe som helst med det. Jeg vet ikke, jeg bare synes enkelte deler av hendelsesforløpet var litt.. merkelig på en måte. Men jeg likte boken som en helhet, så det var ikke noe veldig ødeleggende.
(Men skrivefeilene burde blitt rettet opp i. Det var irriterende)

Jeg synes denne boken er forferdelig vanskelig å skrive om av flere grunner. Det er alltid litt vanskelig å få frem hva en mener når man liker boken, men har en del problemer med den samtidig. Men dette var ikke den eneste grunnen til at den var vanskelig å skrive om. En av grunnene er noe jeg egentlig ikke hadde tenkt til å nevne, siden alle sikkert har fått det med seg. Nemlig plagiat skandalen(e). Men jeg føler for å nevne det likevel. Det er sikkert mange av dere som har mye mer peiling på dette enn meg, men det jeg har fått med meg er at City of Bones er basert på Harry Potter fanfiction som forfatteren pleide å skrive. Jeg har ikke lest fanfictionen hennes, så jeg kan ikke si noe fra egne erfaringer, men jeg har hørt at det er hele avsnitt i City of Bones som er så godt som direkte avskrift av dette. Noe som er greit. Det som skaper problemer er at hun visstnok skal ha plagiert store deler av sin fanfiction fra andre skribenter. Med andre ord beskyldes hun for å plagiere andres fanfiction, og utgi det. Jeg vet ikke om det stemmer eller ikke, men det gjør meg litt skeptisk til om hun er en forfatter jeg egentlig vil støtte eller ikke. Men jeg likte boken såpass godt at jeg antakeligvis kommer til å kjøpe de andre bøkene i serien (Jeg har ikke gjort det enda). Dessuten vet jeg ikke om det stemmer eller ikke, så hvis noen vet mer enn meg så ville jeg satt stor pris på en oppklaring.

Alt i alt likte jeg boken godt. Det er på ingen måte fantastisk bra litteratur, men det er underholdende og gøy. Så hvis du vil plukke den opp før filmen kommer ut, så tror jeg ikke du vil angre.
SHARE:

2 kommentarer

 1. Dette er første gangen jeg hører at historien kommer fra en fanfiction hun har skrevet. Får sjekke dette grundigere ut...

  Uansett, jeg synes du leser mange bra bøker :) Fortsett med det du gjør!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kommer opp en hel del informasjon om du bare googler det :) Jeg synes hele greien er veldig forvirrende, for du finner enormt mye forskjellig om temaet. Hvis du finner ut av det kan du jo gi meg en lyd?

   Tusen takk, så hyggelig å høre :)

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig