torsdag 17. januar 2013

Doppler

Jeg har tenkt på hvordan jeg skal formulere meg i noen dager nå, men jeg får det ikke helt til. Hvis dette blir veldig usammenhengende og vanskelig så beklager jeg på det sterkeste. Jeg har ingen problemer med å komme på ting å skrive om bøker jeg ikke liker, men når det kommer til bøker jeg virkelig liker så blir jeg fullstendig tom for ord. Dette er en av de bøkene.

"Doppler - roman" av Erlend Loe
Det er vanskelig å forklare hva Doppler handler om uten at det virker veldig.. ja teit rett og slett. Men jeg skal prøve meg likevel. Boken handler om Doppler, en mann som flytter ut i skogen etter farens dødsfall. Han liker ikke mennesker og etter et fall på sykkelen finner han ut at skogen er stedet å være. Boken begynner da han har drept en elg, noe som vil prege historien videre.

(Er ikke fremsidebildet herlig forresten? Jeg elsker at det er melk! Melken har faktisk noe å si i historien, og se elgen er med!)

Hvis du ikke er kjent med Erlend Loe sin skrivestil så har du gått glipp av noe! Jeg tror det er en stil man enten elsker eller hater. Jeg elsker den. Han kan få de fleste triste og seriøse historier og mennesker til å bli hysterisk morsomme. Jeg lo i hvert fall høyt av denne boken flere ganger. Noe som ikke var så bra siden jeg leste hele boken på bussen da jeg skulle besøke en venninne. Jeg tror de som satt fremfor meg ble litt lei etter en stund. Det er vanskelig å forklare helt hva det er jeg liker så godt med skrivestilen, men han har en helt egen måte å skrive på som jeg aldri har vært borti før. Hvis du aldri har lest noe av Erlend Loe synes jeg Doppler er et godt sted å starte. Den er lettlest, humoristisk og samfunnskritisk.

Jeg likte også hvordan du fikk se forholdet som Doppler hadde til sønnen, innbrudstyven og alle de andre artige karakterene. Også elgekalven så klart! Og spesielt hvordan dette utviklet seg videre på godt og vondt.

Det er vanskelig, for jeg kan ikke helt forklare hvorfor jeg liker boken, jeg bare gjør det. Og jeg vil at andre også skal lese og like den, men jeg får ikke helt frem hvorfor de burde det. Men nå har jeg ikke skrevet noe her på en stund så jeg skylder på det. Dette er forresten en av mine favorittbøker noensinne så den får selvfølgelig terningkast 6. Noe annet hadde vært tull.SHARE:

12 kommentarer

 1. Ååå, Erlend Loe <3 Doppler <33 Men er sant som du sier, er faktisk umulig å forklare hvor fantastisk bøkene virkelig er uten å høres helt merkelig ut, haha :-D

  Har du lest den nye til Erlend Loe forresten (eller, den kom vel i 2011, MEN)? Fvonk eller hva den heter... Tror jeg må lese den!

  - Christine

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for det høres så rart ut! Men så er det veldig bra likevel :)
   Det har jeg ikke, men jeg skal :) Gleder meg! Den er sikkert kjempebra! :D

   Slett
 2. Vet du, jeg har full forståelse for vanskelighetene ved å skrive om bøker en liker svært godt! For hvordan skal en beskrive dem i forhold til bøkene man liker, og som også fortjener en god omtale!?!

  Erlend Loe har jeg ikke lest før, men "lettlest, humoristisk og samfunnskritisk" høres bra ut og siden du har skrevet en så bra omtale av denne boken skal jeg sannelig sette den på leselisten :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Så utrolig hyggelig å høre at jeg ikke er den eneste :) Det er vel egentlig mye av grunnen til at jeg gir terningkast selv om det også ofte er litt vanskelig :P Sånn at man skal kunne skille mellom en god 5 og en god 4.

   Åå du kan glede deg! Han er helt fantastisk! Han er en av mine klare favoritt forfattere :)

   Slett
  2. Ja, kanskje jeg skal vurdere terningkast :)
   Som oftest leser jeg bøker jeg på forhånd har plukket ut fordi de appellerer til meg, men nå som jeg er med på lesesirkelen 1001 bøker kan jeg ikke velge og da hender det at jeg kommer over bøker som ikke faller i smak. Mye letter å skrive om dem!

   Slett
  3. Sånn har jeg det også! Jeg kan skrive side opp og side ned om bøker jeg ikke likte! Jeg vet ikke hvorfor, men jeg blir mye mer engasjert i de bøkene enn i de jeg likte. Vet ikke om det egentlig er helt bra! Men lesesirkelen 1001 virker veldig spennende! Og du får jo lest mye du ikke hadde fått lest ellers! :)

   Slett
  4. Hm, kanskje det er fordi vi blir ekstra oppmerksom på alt det negative ved boken? Bøkene jeg liker er jo gode, og lesingen flyter avgårde uten at jeg alltid merker meg så nøye ved hva som faktisk er bra.

   Slett
 3. Terningkast seks, så flott! Da er du sikret minst en terningkast seks i januar. En elgkalv! Ååå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hurra :D Det får veie opp for at jeg nesten ikke har lest bøker i januar :P

   Slett
  2. Du.. det har ikke jeg heller!

   Slett
  3. Åå så bra :D (eller ikke bra, men du skjønner sikkert hva jeg mener)
   Jeg føler meg plutselig så mye mindre alene ;)

   Slett
  4. Ja, skjønner! Hihi, det som var meningen :-D

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig