mandag 15. oktober 2012

Imaginary Girls

Imaginary Girls av Nova Ren Suma er en av de kanskje skumleste bøkene jeg har lest noensinne. Det var ikke det at det skjedde spesielt skumle ting, men hele stemningen forfatteren skapte gjorde hele leseopplevelsen skremmende i seg selv.


Det er veldig vanskelig å skulle fortelle hva boken handler om, for jeg vet egentlig ikke. Da jeg hadde rundt 100 sider igjen visste jeg fremdeles ikke hva som foregikk mesteparten av tiden. I grove trekk handler boken om to søstre, Ruby og Chloe, som har et veldig usunt forhold til hverandre. De er mildt sagt oppslukt av og vil gjøre hva som helst for hverandre. Historien begynner med at Chloe finner en død jente, London, i en båt. Chloe blir sendt bort for å bo hos faren sin, og kommer ikke tilbake før to år senere, når Ruby henter henne. Tilbake i hjembyen er alt som før, og ingenting som før. Merkelige og uforklarlige ting skjer, og Chloe prøver å komme til bunns i hva som foregår og hva som skjedde den kvelden London døde.


Å lese denne boken var nesten som å være fanget i et surrealistisk mareritt der alt er galt, men ingen andre ser ut til å merke det. Chloe var en frustrerende person å følge, fordi hun aldri så ut til å stille de riktige spørsmålene. Jeg hadde lyst til å skrike til henne flere ganger.

Det er språket og stemningen rundt denne boken som gjør den så bra. Jeg fikk frysninger av måten den var skrevet på, interaksjonene mellom søstrene og hele følelsen du får av at alt er galt. Jeg gjettet og gjettet helt til siste siden, og følte ikke egentlig at jeg fikk noen klare svar. Likevel ble alle trådene knyttet fint sammen på slutten, og jeg fikk lyst til å begynne å lese den på nytt med det samme jeg var ferdig.

Denne boken er definitivt ikke for alle. Den er veldig rar. Veldig bra skrevet, men veldig rar. Ingenting ser ut til å henge sammen, og du forstår ikke hva som skjer mesteparten av tiden. Hvis dette er noe du liker, så kommer du sikkert til å elske denne boken. Jeg liker sånt veldig godt, og likte denne boken. Likevel kan jeg se for meg at andre ikke vil være like fornøyd, og kanskje legge den fra seg før de er ferdig.

Terningkast: 5

SHARE:

4 kommentarer

  1. Syntes denne hørtes spennende ut. Tror jeg skal gi den en sjanse. Takk for boktipset og anmeldelsen! :)

    SvarSlett
  2. Uh,den boken må jeg sjekke ut:)
    SV;Bare å glede seg til "Miss peregrin og den hemmelige øya":) Likte boka godt:)

    SvarSlett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig