mandag 30. september 2013

Percy Jackson and the lightning thief (Percy Jackson and the Olympians bok 1)

 Det har alltid vært vanskelig for meg å skrive om bøker jeg liker, men det er enda verre å skrive om bøker jeg elsker. Percy Jackson and the lightning thief av Rick Riordan faller inn under den sistnevnte kategorien.

The Lightning Thief (Percy Jackson and the Olympians, #1)
Boken handler om sjetteklassingen Percy Jackson, som er kjent som et problembarn og har blitt kastet ut fra flere skoler. På en skoletur oppdager han at matematikklæreren hans er et monster, og derfra blir han kastet inn i den ene merkelige og farlige situasjonen etter den andre. Han får etter hvert lære at han er sønn av en gresk gud, og får et farlig oppdrag som sender han til steder han ikke trodde eksisterte.

Jeg nevnte det i sted, men jeg nevner det gjerne igjen: jeg elsket denne boken! Jeg elsket karakterene, jeg elsket mytologien, jeg elsket eventyret og jeg elsket spenningen og humoren. 

Rick Riordan har skapt et fantastisk univers med gresk mytologi, farlige monstre og herlige karakterer. Jeg vet ikke hvordan noen ikke kan like disse bøkene. (Nå har jeg riktignok bare lest den første, men jeg satser på at resten av serien er like bra. Ellers blir jeg veldig skuffet og trist).

Jeg har alltid elsket mytologi, til tross for at jeg ikke er så veldig god på mytologi. Jeg aner ikke hvordan den greske mytologien i denne boken går overens med de gamle mytene, eller om forfatteren har funnet på veldig mye. For meg som ikke vet så mye, så merket jeg ingen store feil eller mangler og jeg synes det virket som om forfatteren hadde gjort en god jobb med researchen. Jeg syntes det var spennende å lære om de ulike gudene og monstrene. Noen kjente jeg igjen fra barndommen og det vi lærte på skolen da, mens andre var nye for meg.

De av dere som har lest bloggen min før vet at karakterene er veldig viktige for meg. Jeg elsker karakterer som føles ekte. Indivier med feil og mangler, men som man likevel kan sympatisere med og heie på. Disse fant jeg mange av i denne boken.

Jeg gleder meg til å begynne på bok 2 i serien, Sea of Monsters, som jeg har rett ved siden av meg. Så snart skoleoppgaven min er sendt inn skal jeg kaste meg rett over den. Håper alle har hatt en god start på uken.
SHARE:

3 kommentarer

 1. Jeg har hørt så mye bra om Percy Jackson i det siste! Den står som nummer 4 på leselisten :)) Takk for inspirerende bokanmeldelse ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du synes den var inspirerende :) Alt skrytet om disse bøkene er, i alle fall etter min mening, helt velfortjent, så gled deg til å begynne på de :) Jeg holder på med bok nr 2 nå og den er også veldig bra!

   Slett
 2. Uhh uhh :-D Kos deg med lesningen av bok 2!

  SvarSlett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig