onsdag 31. juli 2013

Enchantress (Night World bok 3)

Denne serien altså! Den blir bare mer og mer skremmende og mørk for hver bok jeg leser. Denne boken gjorde meg direkte kvalm, samtidig som jeg var lettet over at trådene fra de forrige bøkene blir knyttet sammen. Vi får vite mer om hvorfor reglene til denne verden er som de er, og jeg fikk skikkelig lyst til å lese resten av serien med en gang. (Men jeg må vente litt, for jeg har ikke flere bøker i serien enda).


Spellbinder (Night World, #3)

Noen steder heter boken Spellbinder, men det er den samme historien. Herregud jeg elsker disse omslagene!

Den tredje boken i serien handler om heksene Thea og Blaise. De er kusiner, men har vokst opp som søstre. De bor nå sammen med bestemoren sin, og må snart velge hva de vil spesialisere seg i videre. Men Blaise er vanskelig å ha kontroll på, og hun liker å bruke mennesker som hun vil. Hun er slem og manipulerende, og bryr seg ikke om hvem hun sårer for å få det som hun vil. Thea har blitt kastet ut fra flere skoler på grunn av kusinens bråk, men når hun møter en menneskegutt som hun merker en forbindelse med er det hun som bryter de farligste reglene. Hvis man blir forelsket i et menneske bryter man loven, og får dødsstraff.

Denne boken var gøy, dere. Etter den første boken i serien var jeg skuffet og litt skeptisk til å fullføre de andre bøkene jeg hadde. Men nå gleder jeg meg til å lese resten. Språket er fremdeles ikke fantastisk, og karakterene er ikke de mest minneverdige, men mytologien, mysteriene og spenningen er virkelig herlig.
Jeg likte hvordan vi får vite mer om hvordan alt ble som det ble mellom vampyrene, heksene, varulvene og de andre demonene i forhold til menneskene. Vi får vite litt om hvorfor de må leve i skjul og hvorfor reglene er så strenge som de er. Vi blir også kjent med flere herlige karakterer, som jeg håper vi får se igjen ved en senere anledning.

Romantikken i denne boken var veldig søt, og selv om den spilte en stor rolle i boken synes jeg ikke det var irriterende i det hele tatt. Det var en spennende type søt romantikk, hvis det gir noe mening. Jeg er en person som egentlig ikke liker det når noen møtes og føler en "gnist" og derfor er de plutselig forelsket. Men jeg følte ikke det var det som skjedde her. Her merker de en dragning mot hverandre som de ikke helt forstår. De prøver å la være, selv om det er vanskelig. Men det jeg liker best med romantikken i denne boken er at du aldri får høre noe om hvor kjekk eller hot eller sexy deres utkårede er. De liker hverandre mer for den de er. Romantikken virker på en måte mer "dyp" enn i mange andre bøker jeg har lest, der man faller pladask med en gang man ser en kjekk vampyr.

Det skjer veldig mye hele tiden, og det blir aldri kjedelig. Men boken er ikke så lang, så vi får aldri komme skikkelig i dybden på problemene eller karakterene sine følelsesliv, noe jeg synes var trist. Boken har definitivt sine feil. Den er ikke perfekt på noen som helst måte, men jeg var engasjert og ble underholdt hele veien gjennom. Jeg hadde lyst til å lese hele tiden, noe jeg ser på som et godt tegn for jeg opplever alt for ofte at jeg ikke har lyst til å plukke opp bøker når jeg først har lagt de ned. Jeg vil gå så langt som å si at dette er (foreløpig) en av de beste vampyr/heks/varulv seriene jeg har lest. Så får vi se om de andre bøkene bare blir bedre og bedre.
SHARE:

4 kommentarer

 1. Herlig! Du blir bare bedre og bedre til å skrive om bøkene :-D Vops, hadde jeg lest hele teksten din. Og ja, enig, ELSKER omslagene altså!!!! Det kan ikke nevnes ofte nok.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Nå ble jeg glad!
   Omslagene er elsk! Skulle ønske man gikk tilbake til den typen omslag! Synes alt nå for tiden ser helt likt ut. Disse har jo sjarm og.. erotiske tendenser haha

   Slett
  2. Enig i at alt nå til dags ser helt likt ut.

   Erotiske tendenser har aldri skadet noen *fniser og ler*

   Slett
  3. Nei, ikke sant ;) Nå for tiden føler jeg at alle omslag bare er et stort ansikt eller en kjole.. Det blir litt kjedelig etter hvert

   Slett

© Lesenyter. All rights reserved.
Blogger Template Made By pipdig